„Duminica, 12.08.2018, a fost sarbatoare în Parohia Greco-Catolica din Stei, unde s-a celebrat Hramul Bisericii „Schimbarea la Fata”. Alaturi de comunitatea credinciosilor locali au participat grupuri din Beius, incluzând aici si corul Parohiei „Sfintii Trei Ierarhi” care au animat Sfânta Liturghie, credinciosi din Baita, Vascau si din alte împrejurimi.
A celebrat Sfânta Slujba Pr. Protopop Zorel Zima (protos), Pr. Paroh Emil Ghiurca, Pr. Vasile Razvan Iacob (predicator), iar alaturi de acestia un grup de preoti compus din Pr. Gheorghe Marius Bota, Pr. Iosif Slobotnic, Pr. Marius Taichis, Pr. Marcel Ioan Rostas.
Dupa cuvântul de multumire a Pr. Protopop si cel al Pr. Paroh, a urmat Întâlnirea Protopopiala a Reuniunii Mariane, tot Pr. Vasile Razvan fiind cel care a tinut un cuvânt de învatatura; la finalul acesteia, Pr. Protopop a citit mesajul adresat de catre Dna. Otilia Balas, presedinte al acestei Asociatii.
Savârsita fiind si aceasta întâlnire, ne-am îndreptat cu totii în curtea parohiala unde a avut loc o agapa frateasca unde comunitatile adunate au avut deosebita placere de a se cunoaste mai bine si de a discuta diverse probleme si aspecte precum ar fi Centenarul Marii Uniri sau Unirea cu Roma de la 1700.
Multumim Parintelui Protopop pentru participarea activa, grupului din Beius, grupurilor din alte parti venite alaturi de parintii lor însotitori, Parintelui Vasile Razvan, Reuniunii Mariane, si nu în ultimul rând comunitatii parohiale din Stei pentru efortul depus si pentru iubirea aratata.
Multumim, desigur, Bunului Dumnezeu care ne-a oferit aceasta ocazie de a ne aduna în Numele Sau, de a-L lauda si de a multumi Lui. Sa nu uitam ca „fundamentul unui popor îl constituie o comunitate întemeiata pe consimtamântul si alianta tuturor” (Cicero), astfel si noi sa stam în Alianta cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat.