,,Să facem numai ceea ce am dori şi noi să ni se facă”

            În cea de-a cincea zi, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor a fost găzduită de Biserica Evanghelică-Lutherană. Mulţumim părintelui paroh Matyas Attila pentru strădania sa, pentru încurajările, dar şi pentru atenţionările sale.

            ,,Văzând viaţa omului de astăzi şi comparând cu tot ceea ce ne îndeamnă Dumnezeu şi Sfânta Scriptură, vom vedea divergenţe foarte mari. Ceea ce vedem astăzi în societatea noastră nu se aseamănă cu ceea ce ne-a învaţat Dumnezeu.  … Dumnezeu a dat poruncile Sale pentru ca omul să aibă o viaţă morală şi etică”.

            ,,Oare suntem noi astăzi pe Calea pe care Dumnezeu doreşte să ne conducă? Dumnezeu   ne îndeamnă să iubim și să facem numai ceea ce am dori şi noi să ni se facă. ”

            Părintele Matyas Attila a concluzionat, afirmând că Bisericile ar trebui să-și recunoască limitele și să se repoziționeze, acest lucru putându-se realiza doar luând în serios Cuvântul lui Dumnezeu, Cel care ne ajută, ne îndeamnă și ne dă putere pentru a face o schimbare.

,,Vă îndemn să puteți face acest pas, nu vă fie frică ! ”

            Cei care doresc să vizioneze desfăşurarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în Oradea, ori doresc să vadă mesajele  înalt-reprezentanţilor cultelor şi comunităţilor creştine din oraşul nostru, pot accesa această adresă on-line:

https://www.facebook.com/unitatea.crestinilor.oradea/

(de aceea programul  nu include şi orele).

Laura Ologu

Biroul Pastoral