„Circa 40 de mii de tineri, din 195 de dieceze din Italia, sunt asteptati la Roma sâmbata, 11 august, pentru a participa la Veghea de rugaciune prezidata de Sfântul Parinte si dedicata celei de-a XV-a Adunari generale ordinare cu tema „Tinerii, credinta si discernamântul vocational”. Duminica, tinerii pelerini vor participa la Sfânta Liturghie din Piata Sfântul Petru, prezidata de presedintele Conferintei Episcopale din Italia, cardinalul Gualtiero Bassetti si la rugaciunea "Angelus", condusa de papa Francisc.

10 august 2018 – Vatican News. Sunt în jur de 40 de mii tinerii în drum spre Roma, în pelerinaj, în vederea participarii la veghea de rugaciune cu papa Francisc, de sâmbata, 11 august si la Sfânta Liturghie de duminica, din Piata Sfântul Petru, prezidata de presedintele Conferintei Episcopale din Italia, cardinalul Gualtiero Bassetti.

Tinerii provin din 195 de dieceze dintr-un total de 226 prezente în Italia, si sunt însotiti de 120 de episcopi de pe teritorul Peninsulei. Evenimentul, organizat de Serviciul national pentru pastoratia tineretului din cadrul episcopatului italian, a fost prezentat, în cadrul unei conferinte de presa, la care a luat parte directorul serviciului, parintele Michele Falabretti si cardinalul Gualtiero Bassetti, presedintele Conferintei Episcopale din Italia.

Sâmbata, începând cu ora 16.30, la Circo Massimo din Roma, are loc primirea tinerilor si salutul adresat lor, pe fundalul muzicii si al marturiilor de credinta, urmate de sosirea Sfântului Parinte. Papa Francisc va face turul zonei, pentru a-i saluta pe tineri si, succesiv, de pe scena amenajata va raspunde la întrebarile tinerilor care, prin intermediul unor reprezentanti, vor exprima reflectiile lor.

De la ora locala 19.45 va începe Veghea pentru Sinod, papa Francisc urmând sa plece de la Circo Massimo în jurul orei 20.30. Momentului de sarbatoare, care va începe la 21.30, îi va corespunde un concert urmat de asa-numita "noapte alba" în 19 biserici romane, unde tinerii se vor putea spovedi, vor participa la momente de adoratie euharistica si la întâlniri în cadrul carora vor putea schimba reflectii.

Duminica, 12 august, Piata Sfântul Petru va fi deschisa de la primele ore ale diminetii pentru a le permite tinerilor sa intre. Sfânta Liturghie, prezidata de cardinalul Bassetti va începe la ora 9.30 si se va încheia cu rugaciunea "Angelus", rostita împreuna cu Sfântul Parinte, care va veni în Piata Sfântul Petru cu o jumatate de ora înainte de rostirea rugaciunii mariane "Îngerul Domnului".
Sursa: https://www.vaticannews.va