„”Ma gândesc în mod special la cei încercati de tragedia care a avut loc ieri la Genova, care a provocat victime si dezorientare în rândul populatiei”: a spus papa Francisc la rugaciunea ”Angelus” recitata la ora 12.00 miercuri, 15 august 2018, a doua zi dupa tragedia prabusirii unui viaduct în orasul italian Genova.

La rugaciunea ”Angelus”, recitata azi în Piata San Pietro, papa Francisc s-a rugat pentru victimele de la Genova, unde ieri s-a prabusit un viaduct de pe autostrada A10. Potrivit unui bilant provizoriu, cel putin 39 de persoane si-au pierdut viata, iar 12 sunt grav ranite. Alte persoane sunt date disparute. Nu mai putin de 632 de persoane care locuiesc în apropierea viaductului au fost evacuate.

”Dragi frati si surori”, a spus pontiful dupa rugaciunea «Îngerul Domnului», ”Mariei, mângâietoarea mâhnitilor, pe care o contemplam astazi în gloria paradisului, as vrea sa-i încredintez angoasele si chinurile celor care, în numeroase parti ale lumii, sufera trupeste si sufleteste. Maica noastra cereasca sa dobândeasca pentru toti întarire, curaj si seninatate. Ma gândesc în mod special la cei încercati de tragedia care a avut loc ieri la Genova, care a provocat victime si dezorientare în rândul populatiei. În timp ce îi încredintez milostivirii lui Dumnezeu pe cei care si-au pierdut viata, îmi exprim apropierea mea spirituala fata de rudele lor, de cei raniti, de cei evacuati si fata de toti cei care sufera din cauza acestui fapt dramatic. Va invit sa va uniti cu mine în rugaciunea pentru victime si pentru cei dragi ai lor si sa recitam împreuna «Bucura-te, Marie»!”

Inaugurat în 1967, viaductul ”A. Morandi” de pe autostrada A10 avea o lungime de 1.182 de metri. Realizarea tehnica a intrat în scurt timp în vizorul criticilor, fiind supusa înca de la început unor vaste lucrari de întretinere. În 2009 s-a luat în calcul chiar ipoteza de a demola viaductul, iar un raport tehnic din 2011 denunta ”stadiul avansat de degradare” din cauza traficului intens. Dupa tragedia din 14 august a.c., autoritatile italiene au anuntat ca viaductul va fi doborât în totalitate si ca se va începe ”un serios proces cu privire la cauzele” care au dus la moartea a zeci de persoane.

Sursa: https://www.vaticannews.va