Duminică, 19 noiembrie 2023, copiii și familiile lor, care se întâlnesc în fiecare duminică la Liturghia de la ora 12 în Catedrala Sfântul Nicolae, au avut parte de o zi deosebită.

Întâlnirea a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia părintele Eduard Roman ne-a ajutat să medităm, pornind de la Evanghelia Duminicii, la lupta care se dă mereu între sufletul și trupul nostru.

Comuniunea a continuat cu masa de prânz servită împreună, într-o atmosferă familiară, la Trattoria Seminarii, după care, părintele Traian Dobrată le-a oferit adulților o meditație despre importanța iertării în cuplu, ca pregătire sufletească pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului, în vreme ce copiii s-au putut destinde prin diferite jocuri în sala de sport.

Pentru că perioada de pregătire pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului a început de curând, toți cei prezenți au fost bucuroși să poată colinda împreună.

Copiii sunt speranța zilei de mâine și gândul lui Dumnezeu că viața trebuie să continue.  Mulțumindu-I Domnului pentru acest mare dar, copiii, pe care deopotrivă părinți și preoți ne străduim să-i creștem și spiritual, nu am uitat nici de cei ce ne-au precedat în credință, episcopii noștri fericiți martiri, al căror imn a răsunat în fundalul comuniunii noastre.

A fost un timp în care cu siguranță fiecare dintre noi s-a îmbogățit și astfel, în această duminică, noi, cei prezenți, am devenit bogații cărora le-a rodit din belșug… inima.

Monica Abrudan Omilescu