„În cursul zilei de sâmbata, 11 august 2018, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a efectuat o vizita de lucru în Protopopiatul Simleu pe santierul mai multor biserici aflate în constructie, dar si la Casa Memoriala „Iuliu Maniu” din Badacin.

Însotit de parintele Nicolae Bodea, protopopul Simleului, ierarhul a vizitat santierul cabanei Protopopiatului Simleu din Faget. Cabana se afla într-o locatie foarte frumoasa si va fi destinata activitatilor tinerilor.

Parintele Ciprian Burdas l-a întâmpinat pe Preasfintia Sa în Parohia Drighiu prezentând lucrarile la noua Biserica, la care de putina vreme a fost asezat turnul si care se afla în faza de tencuire a peretilor.

Mai apoi s-a vizitat Casa Memoriala „Iuliu Maniu” unde parintele Cristian Borz, cel care se ocupa de reabilitarea casei a prezentat stadiul actual al lucrarilor si viitoarele interventii care vor avea loc.

La Marca, parintele Ionut Costas a prezentat stadiul lucrarilor la noua biserica din localitate, unde va urma în scurt timp montarea iconostasului.

În Parohia Sumal, parintele egumen Tarciziu Roman, a prezentat stadiul lucrarilor de pictare la Biserica parohiala. Biserica se afla într-un proces amplu de restaurare, exteriorul acesteia fiind finalizat.