„Pe data de 23 iulie 2018, Congregatia pentru Cauzele Sfintilor a emis decretul nihil obstat prin care îsi exprima acordul pentru începerea Cauzei de beatificare si canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMTU OSBM.

Miercuri 15 august 2018, de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Parinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unita cu Roma, Greco-Catolica, a publicat Edictul prin care se manifesta în mod public Cererea Parintelui Postulator Cristian Barta, legata de începerea Cauzei si a Anchetei arhieparhiale asupra vietii si virtutilor eroice, precum si asupra faimei de sfintenie unita cu faima semnelor ale Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMTU OSBM.

Fratele MIHAI NEAMTU s-a nascut pe data de 13 octombrie 1924 la Prilog în judetul Satu-Mare. Dupa doi ani petrecuti la manastirea greco-catolica de la Bixad, din cauza problemelor de sanatate, tânarul MIHAI NEAMTU revine la casa parinteasca, unde, în perioada de persecutie a Bisericii Greco-Catolice, a însufletit o intensa activitate pastorala pentru numerosi credinciosi, fiind în permanentâ urmarit de serviciile de Securitate. Casa fratelui MIHAI a devenit astfel reazam pentru multi nevoiasi, care îl cercetau pe calugarul de la Prilog spre a primi povete si alinare în nevoile lor trupesti si sufletesti.
Calugarul MIHAI NEAMTU OSBM a trecut la Domnul pe 23 iunie 2000.
Întâistatatorul Bisericii Greco-Catolice din România îi invita pe toti credinciosii sa transmita orice fel de informatii, documente, scrisori sau scrieri ale Servului lui Dumnezeu, favorabile sau contrare prezentei Cauze, pe adresa:
Cauza MIHAI NEAMTU
Piata 1848, nr. 11, 515400
BLAJ, jud. ALBA

Sursa: http://www.bru.ro