„Orasul Simleu Silvaniei îsi completeaza lista cetatenilor de onoare printr-un eveniment ce va avea loc joi, 30 august, la sediul Primariei orasului de la poalele Magurii, însa unul dintre cei patru nomilazati refuza titlul onorific.

Cei patru simeluani propusi sunt profesorii Albu Traian si Marin Stefan, preotul Vasile Bosca, dar si preotul Gheorghe Turcas, ctitor al Bisericii Greco-Catolice „Sfînta Treime” si paroh al fostei Biserici Greco-Catolice de lânga Parcul Mare, care a anuntat faptul ca refuza acest titlul.

„Am fost propus de catre comisia de cultura a Primariei sa fiu cetatean de onoare al orasului Simleu Silvaniei, dar refuz aceasta calitate pentru urmatoarele motive: fiul meu este primarul orasului si de fiecare data când exista anumite prilejuri, o parte din presa îmi terfeleste familia nemotivat, si de aceea nu vreau sa se repete acelasi lucru. Atâta timp cât va fi în functia de primar, eu nu voi accepta sa fiu numit cetatean de onoare pentru a evita acele scandaluri pe care, în mod nedrept, le fac anumiti ziaristi. Ca au probleme cu fiul meu, cu primarul, este treaba lor, este persoana publica, iar persoanele publice sunt mereu în atentia presei, fie pozitiv, fie negativ, dar sa aiba treaba si cu nepotii mei si cu familia mea, nu o consider (n.r. o comportare) normala si vreau sa evit asemenea situatii. Mai bine îmi vad de anii mei de pensionare”, precizeaza vicarul Foraneu al Silvaniei, pr. Gheorghe Turcas.

Preotul Gheorghe Turcas refuza, astfel, acest titlu, cu toate acestea, joi, va fi prezent pentru a le multumi membrilor comisiei pentru propunerea de a fi cetatean de onoare al orasului Simleu Silvaniei.

„Joi voi multumi membrilor comisiei pentru faptul ca s-au gândit sa ma propuna, dar voi cere sa nu fie aprobata aceasta decizie pe care dânsii o iau. Se va vedea mersul lucrurilor la fata locului”, conchide preotul.

Asadar, începând de joi, Simleu Silvaniei va avea trei noi cetateni de onoare, dupa ce cel de-al patrulea, preotul Gheorghe Turcas, a refuzat acest titlu onorific.