„“Laudat sa fie Isus!
Este un moment foarte trist, pacat ca s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Îmi este greu sa îmi adun gândurile. Este o drama pentru Episcopie, pentru ca da, e adevarat, e proprietatea noastra, dar e o drama pentru întreaga Oradie. Practic, aceste cladiri ale cui sunt, ale oradenilor!
Le multumesc pe acesata cale pentru ca au demonsrat cât de mult îsi iubesc orasul. Dumneavoastra stiti cât de greu s-a lucrat aici, cu ce eforturi am reusit sa facem sa straluceasca în mijlocul orasului acest edificiu.
Il rog pe bunul Dumnezeu sa ne ajute sa nu îngenunchem si sa mergem înainte, sa il putem recostrui. Va fi un efort extraordinar de greu, dar am vazut enorm de multa disponibilitate. Din partea oradenilor înainte de toate, din partea întregii tari, am vazut disponibilitate din partea episcopilor nostri. Am vazut multa disponibilitate din partea episcopilor ortodocsi, ne-a sunat inclusiv Patriarhul, din partea evreilor, a reformatilor, a neoprotestantilor. Am înteles bine ca de fapt acest edificiu este al Oradiei, al nostru, al tuturor, nu este numai al greco-catolicilor.
Am vazut un val de simpatie si sinceritate din partea episcopilor din aproape întreaga Europa, care vazând drama care s-a întâmplat aici, ne-au transmis ca ne sunt aproape noua si oradenilor, ne sunt aproape acum sufleteste, dar ca nu vor uita sa ne ajute la reconstruire.
Este o mare încercare. Dreptul Iov a spus: “Domnul a dat, Domnul a luat, Fie numele Domnului binecuvantat”. Spun si eu ca dreptul Iov, Domnul a dat, Domnul a luat, Fie numele Domnului binecuvantat. Sa ne ajute bunul Dumnezeu ca sa-l redam comunitatii noastre oradene. Asa cum a fost!
Vreau sa mai spun ca disponilibitatea Primariei Oradea este o disponibilitate totala, din partea Prefecturii, a Consiliului Judetean. Toti ceilalti care ne-au ajutat pâna acum, Politie, Pompieri, saracii, tot ce au putut sa faca au facut. I-am vazut, aici am fost si eu cu ei în piata. Bunul Dumnezeu sa le rasplateasca tuturor!

Bunul Dumnezeu poate ca sa ne ajute! Asa cum ne pot ajuta toti oamenii de buna-credinta.