„Vineri, 22 aprilie 2011, ora 15, credinciosi din Gruilung, Calea Mare, Lazareni, Oradea, etc., apartinând diferitelor culte si nationalitati, s-au întâlnit la Casa de Rugaciune a Cultului Baptist pentru „a porni” împreuna pe „Calea Crucii”. Dupa o scurta prezentare a istoricului acestei devotiuni, care se celebreaza în mod special în perioada Postului Mare de catre Biserica Catolica facuta de catre preotul greco-catolic, reprezentantul cultului baptist, dl. Ioan Hodut, a facut o scurta rugaciune de implorare a harului divin asupra participantilor, dupa care a citit lectura Starii I.
Drumul anevoios dintre Casa de Rugaciune a Cultului Baptist si cea a Cultului Penticostal i-a ajutat pe participanti sa mediteze la opririle starilor Caii Crucii si sa se însufleteasca cu cântarile acesteia. Dupa ce s-a citit lectura Starii a XI-a în Casa de Rugaciune a Cultului Penticostal de catre dl. Teodor Bala, reprezentantul acestui cult, dl. Ioan Morar, a tinut o meditatie referindu-se la jertfa lui Isus de pe Cruce.
De la Casa de Rugaciune a Cultului Penticostal pâna la Biserica Greco-Catolica (între care este un drum impracticabil pe timp nefavorabil) s-au desfasurat Starile XII-XIII.
Calea Crucii s-a încheiat la Biserica Greco-Catolica, unde preotul paroh, pr. Alexandru Ioan Chivari, a multumit tuturor pentru participare, pentru respectul si recunostinta adusa jertfei lui Isus de pe Muntele Golgota, urându-le o Sarbatoare a Pastelui plina de haruri si binecuvântari divine si adresându-le invitatia de a participa la Utrenia Învierii din Noaptea de Pasti.