„Prima întalnire de lucru a comisie de reconstructie a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, distrus partial în incendiul de sâmbata, a avut loc în aceasta dimineata, 27 august 2018, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Au fost stabilite planul de lucru, primele masuri care trebuie luate pe termen scurt, mediu si lung: evaluarea pagubelor, demararea expertizelor tehnice si a lucrarilor la acoperis deîndata ce ancheta se finalizeaza, deoarece se apropie iarna si nu dorim ca distrugerile pricinuite de foc sa fie continuate de vremea rea în vederea consolidarii si refacerii integrale a Palatului Episcopal. Au fost desemnati responsabilii pe plan tehnic care vor coordona echipele. Acestora li se vor alatura alti specialisti în domeniu si voluntari.

Pe lânga membrii Episcopiei Greco-Catolice, la discutii au luat parte reprezentanti ai Directia Judeteana pentru Cultura Bihor, specialisti în domeniul arhitectural, de rezistenta si consolidare, dar si Excelenta Sa László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, alaturi de echipa manageriala a Episcopiei Romano-Catolice.

Avem încredere ca vom fi sprijiniti în aceste momente dificile de toate autoritatile abilitate, centrale si locale pentru facilitarea întregului demers birocratic ce este necesar etapelor mentionate anterior.

Multumim pentru mesajele de sustinere si încurajare venite din partea oficialitatilor, comunitatii oradene, nationale si celor internationale. Vom reveni cu deltalii referitoare la procedurile prin care cei care doresc sa ajute la refacerea Palatului Episcopal Greco-Catolic, pot face donatii, dar si cu alte detalii despre evolutia lucrarilor de refacere ale monumentul istoric si arhitectonic care a cazut prada flacarilor.

? Înscrieti-va ca voluntar completând formularul: https://goo.gl/forms/yUeR4BvLo4VH5xkM2