„Miercuri 15 august 2018, cu ocazia sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, în monumentala biserica din Vintere a avut loc Taina Sfântului Maslu. La slujba au participat credinciosi din parohie care au înaltat rugaciuni pentru ei si cei din familiile lor.
Sfântul Maslu este Taina care, prin rugaciunile preotilor si prin ungerea trupului cu untdelemn sfintit, împartaseste credinciosilor harul dumnezeiesc pentru tamaduirea bolilor trupesti si sufletesti, pentru iertarea pacatelor si întarirea sufletului.
Aceasta Taina a fost instituita de însusi Mântuitorul când a trimis pe sfintii apostoli la propovaduire, zicându-le : Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi îsi vor pune mâinile si se vor face sanatosi (Marcu XVI, 17—18). Sfintii apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovaduire: Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau (Marcu VI, 13)
Din soborul de preoti au facut parte: preot dr. Florin Jula – parohia Vintere, preot Terec Iulian – parohia Dumbrava, preot Terec Mihai – parohia Tinca, preot Merca Alexandru – parohia Petid, preot Repciug Dorel – parohia Rogoz, preot Licuta Narcis – parohia Gradinari.
Cuvântul de învatatura de la finalul sfântului sacrament a fost rostit de catre parintele Terec Mihai, urmat de parintele Florin Jula, care a adus multumiri, preotilor concelebranti si credinciosilor participanti.
Multumim Domnului pentru harurile primite.