„În Sarbatoarea „Schimbarii la fata a Domnului” în Catedrala Romano-Catolica „Sfântul Gheorghe” a avut loc hirotonirea întru episcopat a parintelui canonic József Csaba Pál, Arhidiacon al Banatului Montan. Excelenta Sa îi urmeaza în functie Monseniorului Martin Roos, care, odata cu împlinirea vârstei de 75 de ani, s-a retras, având titlul de episcop emerit de Timisoara.

Slujba hirotonirii celui de-al 92-lea episcop al Diecezei de Timisoara l-a avut ca celebrant principal pe Excelenta Sa Martin Roos, iar co-consacratori au fost Excelenta Sa Ioan Robu, arhiepiscop de Bucuresti, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, si Excelenta Sa dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia. La acest eveniment a participat si Excelenta Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nuntiu Apostolic în România si Republica Moldova, alaturi de 35 de episcopi ai Bisericii Romano-Catolice, Greco-Catolice, Evanghelice, Reformate si Ortodoxe si aproximativ 200 de preoti din Ungaria, Croatia, Serbia, Ucraina, Germania, Republica Moldova si România. Din partea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica din România au participat Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfintia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, Preasfintia Sa Vasile Bizau, episcop de Maramures, Preasfintia Sa Claudiu Lucian Pop, episcopul vicar al Curiei Arhiepiscopiei Majore.

În cadrul cuvântului sau, noul episcop al Diecezei romano-catolice de Timisoara, József Csaba Pál a multumit tuturor celor prezenti la acest moment de sarbatoare, dar si resitenilor pe care i-a slujit pâna în prezent si si-a marturisit crezul cu care porneste pe noua cale. „Cu ce pornesc? Cu acea convingere ca bunul Dumnezeu iubeste foarte mult dieceza noastra. Sa nu iesim din aceasta convingere. Sa ne uitam astfel la fiecare om, Dumnezeu îl iubeste infinit ca pe copilul sau si vrea sa faca prin fiecare ceva deosebit de frumos. Fie ca bunul Dumnezeu sa binecuvânteze credinta noastra si munca noastra a tuturor”, a spus noul episcop al Diecezei romano-catolice de Timisoara, József Csaba Pál.