Ziua a III-a din Postul Sfintei Marii

Învatam de la Preasfânta Fecioara Maria sa conlucram la împlinirea planului lui Dumnezeu

„Mi-a facut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1,49)

„Întâlnirea dintre cele doua femei, tânara si batrâna, este plina de prezenta Spiritului Sfânt si încarcata de bucurie si de uimire (cf. Lc 1,4045). Cele doua mame, precum si copiii pe care-i poarta în sân, aproape ca danseaza de fericire. Elisabeta, uimita de credinta Mariei, exclama: „Fericita aceea care a crezut ca se vor împlini cele spuse ei de Domnul” (v. 45). Da, unul dintre marile daruri pe care Fecioara l-a primit este cel al credintei. A crede în Dumnezeu este un dar inestimabil, dar cere si sa fie primit; si Elisabeta o binecuvânteaza pe Maria pentru asta. Ea, la rândul sau, raspunde cu cântarea Magnificat (cf. Lc 1,46-55), în care gasim expresia: „Mi-a facut lucruri mari Cel Atotputernic” (v. 49).(…)
Când Dumnezeu atinge inima unui tânar, a unei tinere, acestia devin capabili de actiuni cu adevarat grandioase. „Marile lucruri” pe care Cel Atotputernic le-a facut în existenta Mariei ne vorbesc si despre calatoria noastra în viata, care nu este o vagabondare fara sens, ci un pelerinaj care, chiar cu toate incertitudinile si suferintele sale, poate gasi în Dumnezeu plinatatea sa (cf. Angelus, 15 august 2015). Îmi veti spune: „Parinte, dar eu sunt foarte limitat, sunt pacatos, ce pot sa fac?”. Când Domnul ne cheama, nu se opreste la ceea ce suntem sau la ceea ce am facut. Dimpotriva, în momentul în care ne cheama, El priveste tot ceea ce am putea sa facem, toata iubirea pe care suntem capabili s-o eliberam. Ca tânara Maria, puteti face în asa fel încât viata voastra sa devina instrument pentru a îmbunatati lumea. Isus va cheama sa lasati amprenta voastra în viata, o amprenta care sa marcheze istoria, istoria voastra si istoria atâtora (cf. Discurs la Veghe, Cracovia, 30 iulie 2016).” (Papa Francisc, 22 martie 2017)

RUGACIUNE:
Marie, femeie a ascultarii, fa deschise urechile noastre; fa ca sa stim sa ascultam Cuvântul Fiului tau Isus printre miile de cuvinte din aceasta lume; fa ca sa stim sa ascultam realitatea în care traim, pe fiecare persoana pe care o întâlnim, în special pe aceea care este saraca, nevoiasa, în dificultate.

Marie, femeie a hotarârii, lumineaza mintea noastra si inima noastra, pentru ca sa stim sa ascultam de Cuvântul Fiului tau Isus, fara sovaieli; da-ne curajul hotarârii, de a nu ne lasa târâti pentru ca altii sa orienteze viata noastra.

Marie, femeie a actiunii, fa ca mâinile noastre si picioarele noastre sa se miste „în graba” spre ceilalti, pentru a duce caritatea si iubirea Fiului tau Isus, pentru a duce, asemenea tie, în lume lumina Evangheliei. Amin. ( Papa Francisc)

Sursa: Congregatia Surorilor Maicii Domnului