Să-L căutăm cu tot sufletul, cu toată inima, toată viața noastră, să ne rugăm împreună,

pentru că Dumnezeu are planuri cu noi!

Rugăciunile noastre sunt mai puternice decât bombele lor!

 

Cu bună credinţă s-au adunat pentru o rugăciune comună, femei aparţinând cultelor creştine din Oradea, vineri, 4 martie 2022, la Catedrala Romano-Catolică, care a găzduit în acest an Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor Creştine.

Fondată în 1887 în Statele Unite, Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor Creștine promovează egalitatea și justiția pentru femei prin rugăciune, slujire și celebrare liturgică. Astfel, femei creștine de diferite confesiuni, tradiții, culturi sau grupuri etnice se reunesc pentru a sărbători în peste 170 de țări și regiuni ale lumii, în scopul de a se ruga și a acționa împreună, pentru scopuri comune, binecuvântate de Dumnezeu.

Tema pentru acest an a fost propusă de către Comitetul ZMR din Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord: ,,Eu cunosc planurile pe care le am cu privire la voi”, din Ieremia 29,11.

Slujba de rugăciune a fost oficiată de către doamna pastor Judit Vincze, principalul organizator, reprezentând  Biserica Reformată din Oradea, președinte al Forumului Ecumenic al Femeilor Creștine din România.

Mesajul biblic în limba română, la acest eveniment, a fost oferit de către Preasfințitul Virgil Bercea, iar mesajul biblic în limba maghiară a fost oferit de către Preasfințitul László Böcskei.

Pornind de la pasajul biblic din Ieremia: ,, Şi veţi striga către Mine şi veţi veni şi vă veţi ruga Mie, şi Eu vă voi auzi, și Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima voastră, căci Eu cunosc planurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, planuri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”, Preasfințitul Virgil Bercea a evidențiat soluția fără echivoc pe care Dumnezeu a oferit-o omenirii la nevoie: rugăciunea.

,,Trăim timpuri deosebite, teama și spaima ne însoțesc la tot pasul; vedem chipurile refugiaților marcate de o sfâșiere profundă, și totuși Dumnezeu are un plan. Sfântul Părinte Papa Francisc ne îndeamnă la rugăciune, ceea ce nu este deloc anacronic, pentru că rugăciunile noastre sunt mai puternice decât bombele lor! Acesta este planul Domnului cu noi, să reușim să înțelegem această chemare și să punem preț pe rugăciune.”

Evenimentul a avut și o latură caritativă, fiind organizată o colectă care să ajute activitatea Asociației Solidaris, care sprijină familiile cu bolnavi care au nevoie de adăpost.

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu ca, în ciuda aparențelor, să ne ajute să discernem binele de rău şi să facem ceea ce EL aşteaptă de la noi, ,,iubindu-ne unii pe alții”, astfel încât dreptatea SA să dăinuiască!

                                                                                                                                    Laura Ologu

                                                                                                                                Biroul Pastoral