Se încheie a X-a Întâlnire mondială a familiilor la Roma. Rugăciune, marturii ale familiilor și momente de întâlnire în parohiile din Roma au fost momentele care au umplut aceste zile. Într-o lume dezorientată și descurajată, familia creștină, dacă rămâne legată de Isus prin Biserică, devine o barcă salvatoare.

Sf. Părinte Papa Francisc a îndemnat la descoperirea marii vocații a familiei creștine, aceea de a mărturisi lumii iubirea lui Dumnezeu, prin iubirea cotidiană trăită între membrii familiei: Soții nu sunt eroi singuratici, ci o comunitate de iubire…. familia este primul loc unde se învață iubirea. Să nu uitați aceasta niciodată!

Descoperind această chemare, familia este pe un drum de sfințenie făcut din ascultarea Cuvântului, participarea la Sfintele Taine ale Bisericii, slujire reciprocă și, nu în ultimul rând, iertarea în cuplu.

Sfânta Liturghie celebrată sâmbătă de Sfântul Părinte Papa Francisc și Rugăciunea Angelus din ziua de duminică, împreună cu mandatul dat de către Sfântul Părinte familiilor, au fost ultimele momente din aceste zile de har.

Încheiem aceste zile cu credința că Spiritul Sfânt prin familiile misionare va face să crească sămânța pusă în acest timp de har.

Participanți din Eparhia de Oradea:

Pr. Bertean Daniel și Fam. Muntean Cristian și Oana