Vineri 24 iunie s-au aniversat 25 de ani de activitate a Congregaţiei Sfintei Inimi a lui Isus în comunităţile greco-catolice din Zalău. A trecut un sfert de veac în care surorile şi-au adus contribuţia la formarea spirituală a copiilor, tinerilor, bolnavilor şi a mai multor familii creştine din oraşul nostru.

Sărbătoarea a început cu o procesiune cu Sfânta Taină prin centrul oraşului şi a continuat cu Sfânta Liturghie, la Biserica Sfânta Familie. Liturghia a fost celebrată de Preasfinţitul Virgil Bercea, împreună cu Părintele vicar Mihai Vătămănelu, Părinţii protopopi Valer Părău, Nicolae Bodea şi mulţi preoţi din eparhia noastră, dar şi din Eparhiile de Cluj-Gherla şi Maramureş. Răspunsurile la Liturghie au fost date de corul seminarului din Oradea. Au participat sute de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Virgil a subliniat faptul că nu doar comunităţile greco-catolice din Zalău se bucură de sprijinul sufletesc şi activitatea Surorilor Sfintei Inimi, ci şi mulţi creştini de alte confesiuni.

Părintele Valer Părău a mulţumit în mod deosebit surorilor pentru implicarea lor în viaţa parohiilor noastre.

La eveniment a fost prezentă şi sora Ester Mazzara, superioara Congregaţiei Sfintei Inimi a lui Isus, care a mulţumit preoţilor, credincioşilor şi românilor în general pentru sprijinul acordat surorilor.

Sora Rowena Hernandez, care a activat mulţi ani în parohiile noastre, a amintit despre începuturile dificile ale comunităţii monastice în oraş, cu dificultăţile inerente, urmate de dezvoltarea şi creşterea acesteia.

Programul s-a încheiat cu consacrarea câtorva familii la Preasfânta Inimă a lui Isus, urmată de cântece interpretate de copiii pregătiţi de sora Cornelia Mureşan.

 

                                                                                                    Pr. Ciprian Robotin