Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost neîncăpătoare luni seara la concertul trupei Compact. Trupa a progresat mereu, având succes local și regional, care a culminat cu obținerea Marelui Premiu Perpetuum Vox Transilvania la festivalul de la Mediaș în primăvara anului 1981. La sfârșitul sezonului estival 1981, Compact urma să plece la București pentru prima lor înregistrare Electrecord.

La Oradea, membrii Compact au cântat la finalul concertului alături de copiii din corul „Enjoy Music”, conduși de către Ovidiu Lazăr, din cadrul Departamentul cultural-artistic al Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Corul „Enjoy Music” are peste 50 de membri, elevi, venind în întâmpinarea copiilor care doresc să îşi exprime bucuria prin cântec şi artă.

”Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate schimba și prin muzică.” Nu doar copiii s-au bucurat de acest spectacol ci și publicul prezent. Momentul mult așteptat în care tinerii artiști au intrat în scenă a stârnit ropote de aplauze, reușind să ridice sala în picioare și să îi facă pe cei prezenți să cânte împreună cu ei ”În seara asta mare, cu toții vom cânta  … Va fi o sărbătoare, ce n-o putem uita” (Cântec pentru prieteni).

Emoțiile și stângăcia pe care au manifestat-o atât la orele de cor cât și la repetiția finală împreună cu trupa, s-au evaporat  în momentul în care au intrat pe scenă într-un mod galant și bine organizați în fața unui public primitor și iubitor. Copiii s-au bucurat să intre în acest rol de artiști și să transmită bucuria de a cânta pentru cei din jur, iar ceea ce îi face deosebiți este faptul că de fiecare dată înainte de a intra pe scenă ei rostesc o rugăciune mulțumind Bunului Dumnezeu.

Sperăm ca și în viitor emoția, bucuria, credința să fie cuvintele cheie care să îi încânte pe cei din jur.

Mulțumim părinților care cu mult drag ne sunt alături!

 

                                                                                              Biroul Pastoral pentru Laici