MARIA Tv

București, 9 octombrie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ
Ediție specială la Maria Tv cu ocazia beatificării lui Carlo Acutis
În direct de la Assisi Liturghia beatificării și două filme documentare în premieră națională tv

Maria Tv va transmite sâmbătă, 10 octombrie a.c., începând cu ora 15:45, Ediția specială „Carlo Acutis. Un adolescent fericit”, dedicată beatificării adolescentului italian Carlo Acutis (1991-2006).
Ediția specială va fi deschisă de Pr. Claudiu Ardelean, în dialog cu invitatul special PS Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea și responsabil cu pastorația tineretului în cadrul Conferinței Episcopilor catolici din România.
În continuare, de la ora 16:30, telespectatorii vor putea urmări în premieră națională tv filmul „Autostrada mea spre cer” (2016), în regia lui Matteo Ceccarelli, un documentar despre viața lui Carlo Acutis și legătura lui specială cu Euharistia.
De la ora 17:30, în transmisiune directă de la Assisi (Italia), Maria Tv va transmite Sfânta Liturghie a beatificării lui Carlo Acutis, prezidată de Card. Agostino Vallini. Traducerea simultană în limba română va fi asigurată din studioul Maria Tv.
Duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, postul de televiziune catolic Maria Tv prezintă publicului un alt film în premieră națională tv: „Semne. Miracolele euharistice”, de Matteo Ceccarelli. Documentarul pornește de la expoziția itinerantă organizată de promotorii Cauzei de Beatificare și Canonizare a lui Carlo Acutis, și care are la bază informațiile culese de Carlo și publicate de el pe site-ul pe care l-a dedicat miracolelor euharistice din lume. Filmul prezintă patru dintre miracolele care au impresionat în mod deosebit comunitatea internațională: cel de la Buenos Aires, în Argentina, din perioada în care Papa Francisc era episcop auxiliar al arhidiecezei; cel de Sokolka și de la Legnica, în Polonia; și miracolul euharistic din Lanciano, în Italia. În documentar intervin martorii acestor miracole, specialiști în domeniul medical și oameni de știință.

Maria Tv este singura televiziune catolică din România, înființată de Asociația Radio Maria România în primăvara acestui an. Maria Tv trasmite la nivel național în rețeaua Digi și pe YouTube „Maria Tv Romania”.

Pr. Doru Popovici
președinte