În seara zilei de Vineri, 09 Octombrie 2020, un grup de seminariști orădeni împreună cu Preasfinția Sa, Virgil Bercea, episcop de Oradea, au participat, la invitația Preasfinției Sale, László Böcskei, episcop romano-catolic de Oradea, la un moment de rugăciune în cadrul unei Adorații Euharistice dedicate lunii octombrie care este considerată în Biserica Catolică, luna misiunilor. De asemenea ne-am rugat împreună și pentru situația actuală globală în care se află omenirea întreagă care este cuprinsă de acest virus cumplit.

Preasfințitul László Böcskei și-a început cuvântarea prin a ne reaminti contextul în care ne află la nivel de global care este unul de criză la care nu ne-am așteptat datorită căruia nici măcar momentele intime de rugăciune nu le putem petrece întru totul în mod normal ca și până acum câteva luni: „Să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să-și întoarcă fața spre noi și să pună capăt acestei epidemii care, orice ar spune unii, ne pune la încercare pe mulți dintre frații sau surorile noastre. Să ne rugăm pentru cei încercați și pentru cei care se află în slujirea celor bolnavi și celor suferinzi, să ne rugăm pentru toți cei care încearcă să împiedice răspândirea acestei pandemii; totodată să nu uităm să-i purtăm pe cei răposați în rugăciunea noastră.” A doua intenție a fost dedicată Bisericii Universale și a ne nevoii implicării oamenilor în răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu și a dragostei Sale: „Dorim să ne rugăm și pentru luna misiunilor; misiuni care înseamnă propovăduirea credinței noastre după cum spunea și Isus <Mergeți în toată lumea și vestiți popoarelor>. Acest lucru presupune ca noi înșine să fim înrădăcinați în credința noastră.”

Astfel acest moment de Adorația a fost dedicat aprofundării credinței noastre în prezența mistică a lui Isus Euharisticul. Să ne rugăm pentru a fi statornici în credință, pentru misionarii din lumea întreagă, pentru misiuni și pentru toți cei care își oferă viața în condiții primejdioase pentru răspândirea Evangheliei.

Ciulea Cristian