Duminică, 25 noiembrie 2018 de la ora 17:00,  Biserica Greco-Catolică „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș a găzduit un Concert caritabil de colinde, având ca invitat special pe doamna Paula Seling, alături de Ovidiu Lazăr și Daniela Bazac, iar ca auditor, alături de părintele Vicar General, Vătămănelu Mihai, respectiv părintele Popa Paul, responsabil cu pastorația pentru laici, oficialități locale și sute de beiușeni.

Concertul a debutat cu colindele tinerilor din grupul Oratoriului „Colț de Rai” de la Parohia din Beiuș, coordonat de profesoara Zima Carmen, alături de copii de la Parohia din Șuncuiș sosiți prin grija profesoarei Florina Luscan și a parohului Man Adrian; vocea tinerei Zima Miriam de la oratoriul local a încheiat acest dar al copiilor prin colinda „E noapte de Crăciun”. Următorii colindători au fost membrii corului „Ioan Bușiția” al bisericii gazde, avându-l ca dirijor pe domnul Boldiș Zoltan; acest cor s-a prezentat în acea seară ca unul mare ecumenic alcătuit alături de cei locali și din membrii corului „Armonia” a Bisericii Romano-Catolice din Beiuș, respectiv ai corurilor „Beiusensis” și a Bisericii Ortodoxe locale. Grupul local al Casei de Cultură din Beiuș, sub coordonarea doamnei Banda Anca, „Muguri și mlădițe de tezaur” au întregit acest moment și cu un cântec patriotic, reunind și situând auditorul într-un festiv centenar al Unirii. Părintele paroh, Zima Zorel, a evocat, în pauzele dintre colindele diverselor grupuri vocale, cursul creșterii „împreună” a beiușenilor prin grija episcopilor greco-catolici și ortodocși (uniții: Ignatie Darabant, Samuil Vulcan, Demetriu Radu, Traian Valeriu Frențiu, ortodox: Nicolae Popoviciu), potrivit spus, fondatori ai Beiușului ca un centru cultural și spiritual, dar și prin grija și comuniunea preoților locali, precum ai protopopului greco-catolic Valeriu Hetco și a celui ortodox Petru E. Papp, delegați la Marea Adunare din 1918.

După aceste momente introductive a colindat tânăra Daniela Bazac, interpretă participantă la acest proiect pastoral-muzical. A urmat apoi, momentul așteptat al recitalului coordonatorului de proiect, Ovidiu Lazăr. Colindele sale, care au mișcat sufletele celor prezenți au pregătit auditorul pentru momentul final al serii: recitalul doamnei Paula Seling.

În fața a peste 500 de persoane colindele interpretei Paula Seling au readus imaginea copilului cu ochi senini care vine iar printre străini, dar care speră necontenit să găsească suflete larg deschise și pline de iubire. Doar ridicând ochii noștri sus la ceruri vom vedea chipul milostiv al Tatălui și vom înțelege că nimic nu are folos „fără de Cristos”.

Evenimentul spiritual și muzical s-a desfășurat sub egida Departamentului pentru pastoraţia Copiilor şi a Tineretului în cadrul proiectului World Youth Hope.  Scopul acestuia a fost strângerea de fonduri pentru reconstruirea și reabilitarea Palatului Episcopal Greco Catolic, dar și pentru susținerea activităților pastorale destinate tinerilor și copiilor. Concertul de la Beiuș face parte dintr-o serie de Concerte Caritabile desfășurate în Eparhia noastră, începute la  Oradea, urmând altele la Șimleu şi Tășnad.

Mulțumim celor implicați în acest proiect pentru această seară binecuvântată, mulțumim auditorului care a fost alături de noi și au oferit acestui scop caritabil în total suma de 2500 lei și ne rugăm pentru călăuzirea sufletelor noastre spre bucuria Nașterii Domnului nostru Isus Cristos.