„Si în acest an, Colegiul Pontifical Pio Romeno a organizat traditionalul concert de colinde. Evenimentul a avut loc în seara zilei de luni, 27 noiembrie 2017.
La acest eveniment au participat distinsi oaspeti si prieteni ai Colegiului, printre care amintim pe P.S. Dimitrios Salachas, episcop greco-catolic si renumit profesor de Drept Canonic, d-l Petru Liviu Zapârtan, ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun, d-l George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, rectori, profesori si studenti de la diverse universitati pontificale din Roma.
Evenimentul a început la ora 19.00 in Biserica Colegiului un Te Deum, celebrat de catre rvs. pr. Gabriel Buboi, rectorul colegiului Pontifical “Pio Romeno”.
Dupa celebrarea Te Deum-ului, pr. Gabriel Buboi a adresat un cuvânt de bun venit invitatilor, dupa care a urmat recitalul sustinut de Corul Colegiului, dirijat de studentul Vlad Pupaza.
Au fost interpretate piese din repertoriul românesc: Zoriori de ziua, Colo-n sus, Maica Sfânta, Floricica, Noi în seara de Craciun, Nasterea Domnului (suita), Colo sus pe lânga luna, Gazde mari nu mai dormiti, La poarta la Tarigrad, O, ce veste minunata.
Toti cei prezenti s-au îndreptat pe urma în Sala Festiva a Colegiului, unde a fost oferita o receptie cu ocazia Zilei Nationale a României, seara continuând cu un moment de dialog si împartasire fraterna.

Raimondo-Mario Rupp
www.pioromeno.com