„Asociatia „Ave Miriam” Valea lui Mihai în colaborare cu Parohia Greco-Catolica Valea lui Mihai au organizat un program spiritual si cultural „Glasul copiilor – un rozar viu pentru familii”.
În seara zilei de duminica 26 octombrie, în Biserica Greco-Catolica din Valea lui Mihai într-un ambient luminat doar de lumânari, copiii din Parohia Greco-catolica împreuna cu alti tineri din localitate au recitat rugaciunea Rozarului. Margelele rozarului au fost simbolizate de lumânarile asezate pe pardoseala bisericii, în fata carora copiii rosteau pe rând rugaciunile „Tatal nostru…” si „Nascatoare de Dumnezeu”. Meditatiile corepunzatoare acestei devotiuni au fost asociate cu icoanele aferente si proiectate pentru a introduce cât mai profund persoanele prezente, copii, parinti si bunici în aceasta atmosfera mistica.
Pentru a se face cunoscut acest element cultual, rugaciunea Rozarului, s-a proiectat un material despre istoricul si raspândirea sa, precum si momente din drumul spiritual al comunitatii credinciosilor greco-catolici, care a culminat în aceasta vara cu vizita statuii pelerine a Maicii Sfinte si binecuvântarea bisericii în data de 14 august.
Aceste ocazii, pe lânga darurile spirituale pe care ni le aduce, ne faciliteaza cunoasterea reciproca si acceptarea diversitatii culturale si cultuale bogate.