Acțiunea Lions din 14 noiembrie 2018 marchează efortul de prevenire în combaterea diabetului

 

Data de 14 noiembrie este cunoscută ca și „Ziua Diabetului”, adică ziua internaționala de conștientizare asupra cauzelor și efectelor acestei boli care este tot mai frecventă în societatea noastră.

„Clubul Lions Oradea 22” s-a alăturat, ca în fiecare an, celorlalte organizații internaționale care sprijină populația în prevenirea îmbolnăvirii de diabet și în acest an va marca acest eveniment prin iluminarea în albastru a Palatului Episcopal Greco-Catolic, timp de o oră.

Palatul Episcopal, unul dintre principalele simboluri ale Oradei, afectat de un mare incendiu cu puțin timp în urmă, se afla situat în Piața Unirii, în centrul orașului și a fost ales ca obiectiv pentru învăluirea în culoarea albastră în seara de 14 noiembrie.

Diabetul este o boala care nu se vindecă o dată ce se instalează în corp și nici nu doare, dar poate ucide. Simptomele acestei boli incurabile care se extinde tot mai repede în ultimul timp, datorită alimentației și a stresului, sunt diverse: sete care nu mai trece, scăderea rapidă în greutate, slăbiciune și oboseală, vedere încețoșată, furnicături la mâini și la picioare, infecții, sângerări, tăieturi care se vindeca greu.