„Conferinta sustinuta de doamna Gabriele Kuby, sociolog, scriitor, expert în teoria gender, cu titlul „Revolutia sexuala si familia – distrugerea libertatii în numele libertatii” a avut loc în Sala Mare a Primariei din Oradea marti, 8 noiembrie 2016, începând cu orele 17.00.
Evenimentul se înscrie în seria de activitati ocazionate de Anul asociativ al Actiunii Catolice din România – ACRO – cu tema „coresponsabili în slujba evangheliei familiei”.
Organizatorii locali ai evenimentului au fost: Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica de Oradea, ASTRU (Asociatia Tineretului Român Unit) Oradea, AGRU (Asociatia Generala a Românilor Uniti) Oradea, Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi” Oradea, Asociatia Femeilor Bihor si nu în ultimul rând Primaria Municipiului Oradea care a fost gazda evenimentului în spatiul extrem de generos pus la dispozitie.
Conferinta este a doua dintr-o serie de evenimente, primul dintre acestea având loc la Cluj în data de 7 noiembrie urmând ca dupa manifestarea de la Oradea, „caravana” ACRO sa se deplaseze la Iasi în data de 9 noiembrie. Toate aceste conferinte reprezinta un raspuns dat invitatiei papei Francisc de a promova valorile autentice ale casatoriei crestine, iubirea dintre barbat si femeie, dintre parinti si copii, în spatiul fara bariere, niciodata închis al familiei.
Pe lânga reprezentantii organizatorilor au participat zeci de persoane din spatiul social bihorean, elevi, studenti, tineri si mai vârstnici, profesori, clerici, reprezentanti ale diverselor organizatii si culte, ai mass-media, persoane private, etc. Conferinta a fost moderata de domnisoara Codruta Fernea, secretar al Federatiei Actiunea Catolica din România.
GABRIELE KUBY s-a nascut în 1944 la Konstanz. A studiat sociologia la Berlin si Konstanz. Dupa cautari îndelungate pe caile spirituale ale epocii, în anul 1977 a aderat la Biserica Catolica. Prin activitatea sa publicistica si prin conferintele pe care le tine arata impasurile în care se afla societatea moderna si arata ca iesirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor crestine. Este mama a trei copii.
În 2006 a publicat cartea Die Gender-Revolution – Relativismus in Aktion (Revolutia gender – Relativismul în actiune), prima analiza critica a acestei ideologii noi. Cartea sa „Revolutia sexuala globala” documenteaza punerea în aplicare globala a genderism-ului. Cartea pusa la dispozitia publicului în 2012 a fost tradusa pâna în primavara anului 2014 în limbile poloneza, ungara, croata, slovaca si ceha. Din acelasi an, prin grija editurii Sapientia din Iasi, cartea a fost tradusa si în limba româna.
„Doamna Kuby este o luptatoare viteaza împotriva ideologiilor care vizeaza în cele din urma o distrugere a omului”, sunt cuvintele Papei emerit Benedict al XVI-lea ce postfateaza lucrarea mai sus amintita.
„Vor sa ajunga la copiii vostri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prabusi civilizatia. Fiindca va prabusi mai întâi familia. Aceasta este radacina. Asa ca trebuie sa faceti tot ce puteti.”- declara Gabriele Kuby la prima sa vizita în România în 2014. De aceasta data, la Oradea, mesajul sau în cadrul conferintei a fost mult mai amplu reusind sa ne transmita din nou prin viu grai faptul ca atacul colosal cu care avem de-a face astazi nu este un accident si o moda, ci parte a unui plan global, a unei strategii mondiale care vizeaza si cauzeaza modificari fundamentale ale omului si ale societatii prin modificari fundamentale ale întelegerii si trairii sexualitatii umane. Ea a demascat adevarul asupra ideologiei gender asa cum au facut-o altii în trecut prin demascarea adevarului despre nazism, sau comunism. Au fost prezentate foarte detaliat fundamentele si efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o maniera clara si inteligibila, precum si despre cum se aplica teoria gender într-un mod tacit si disimulat.
În cadrul manifestarii, volumul „Revolutia sexuala globala”, un adevarat bestseller, a fost prezentat de catre domnul Ioan Moldovan, redactor sef al revistei „Familia”.
Conferinta s-a bucurat de un real succes trezind interesul auditoriului prin ineditul tematicii, pe alocuri interlocutorii în interventiile lor aratând modul oarecum socant în care au procesat cu sufletul la gura informatiile primite.
Retinem aprecierea doamnei Kuby în ceea ce priveste spiritul civic al românilor care se manifesta în spatiul public prin actiuni care sa contracareze atacul concertat asupra familiei si valorilor morale crestine. Dânsa a facut referire la actiunile de strada în sprijinul celor care sunt victime ale abuzurilor si ale încercarilor de demolare a unitatii familiei precum si la initiativa cetateneasca a peste de 3 milioane de români concretizata în semnarea petitiei ce are drept scop revizuirea alin. 1 al art. 48 din Constitutia României astfel: „Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.
Îi multumim doamnei Gabriele Kuby pentru prezenta sa în România, în mod special ca ne-a onorat cu prezenta sa la Oradea si îi retinem cuvintele de încurajare: "Asa ca trebuie sa faceti tot ce puteti. Si puteti fi fericiti ca dictatura comunista v-a protejat de revolutia sexuala care a început în Occident în 1968. Înca mai aveti un sistem de valori conservatoare. Înca multi oameni mai cred ca familia (n.n. naturala) este buna, ca homosexualitatea nu este corecta. Asa ca raspânditi vestea ca nu sunteti deloc înapoiati".
Ne alaturam episcopului nostru, Preasfintiei Sale Virgil Bercea si rugam pe bunul Dumnezeu sa o binecuvânteze pe doamna Kuby precum si efortul pe care îl face cu abnegatie pentru ca noi toti, oameni dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, sa devenim solidari în lupta pe care o ducem în aceste vremuri: pentru reetalarea valorilor crestine, pentru normalitate.