În perioada 26-28 octombrie, Asociaţia Zileos a organizat la Vadu Crişului o ieşire intitulată: “Program de dezvoltare personală pentru tineri”, care a cuprins activităţi recreative, culturale şi sportive. La ieşire au participat 30 de tineri, membrii sau simpatizanți ai acestei asociații. Tinerii sunt elevi şi absolvenţi ai liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, elevi ai altor şcoli din Oradea şi din Bihor, dar şi din Blaj.

În prima seară activităţile au fost centrate pe jocuri de cunoaştere, muzică,  dans și cântece, dar şi o surpriză: un tort cu ocazia zilei de naştere a uneia dintre fetele participante.

A doua zi a cuprins partea centrală a ieşirii. În cursul dimineţii, doamna psiholog Ana Popa a ţinut o întâlnire formativă, pe baza fișei pedagogice” Să trăiești într-un grup”,  în care s-a vorbit despre importanţa grupurilor în viaţa tinerilor, despre ce atitudini trebuie să avem pentru a trăi într-un grup, și despre faptul de a alege un grup  care să te ajunte în dezvoltarea personală.

În a doua jumătate a dimineţii, tinerii au ascultat o cateheză biblică pornind de la textul din 1 Corinteni 12,4-11, text care prezintă darurile pe care Spiritul Sfânt le dă oamenilor, fragment asociat şi cu pilda talanţilor, a darurilor lui Dumnezeu şi a modului în care acestea trebuie puse în slujba celorlalți. După-masa celei de-a doua zi a adus în program două activităţi sportive, aşteptate şi apreciate de tineri: Bubble Soccer şi Rafting. Seara s-a încheiat cu un foc de tabără, cu jocuri şi cântece.

Duminica, tinerii au participat și animat Sfânta Liturghie celebrată de părintele Vasile Ţânţaş, în parohia Vadu Crișului.

Multumim tuturor celor care s-au implicat în reușita acestui program formativ: invitaților, profesorilor însoțitori și tinerilor, care și-au adus aportul pentru o bună desfăsurare a programului propus.

Proiectul nu ar fi fost posibil de pus în practica fără finanțarea din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte  și a asociaței Zileos International.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru vremea bună pe care ne-a dat-o, pentru intervenţiile ascultate şi trăirile simţite şi îl rugăm să ne însoţească şi să călăuzească toate activităţile viitoare.

Prof. George Demian