“Pe altarul lumii, rastignit Tu esti, Si pentru oameni, zilnic Te jertfesti.”

Sâmbata, 28 martie 2015, a avut loc o zi de reculegeri spirituale pentru tinerii din Oradea, organizate de catre Biroul Pastoral, la Centrul Don Orione.
Datorita acestei zile de reculegeri spirituale am reusit sa întelegem cu adevarat ce reprezinta sarbatorile pascale si faptul ca, Mântuitorul si-a dat viata pentru rascumpararea noastra.
În prima parte a zilei, parintele Paul Popa, ne-a vorbit despre importanta ascultarii: este important sa îl ascultam pe cel de lânga noi, deoarece doar asa ne putem deschide spre ceilalti, reusind sa punem la o parte ,,masca” în spatele careia ne ascundem în anumite momente din viata pentru a ne proteja de necunoscut. Totodata trebuie sa ne interiorizam pentru a putea auzi glasul Domnului, care vorbeste fiecaruia dintre noi. Am discutat totodata si depre visuri, si despre cât este de important ca noi tinerii sa avem teluri marete, pe care doar cu ajutorul si mijlocirea Tatalui Ceresc, le putem duce la îndeplinire.
Au participat tineri din grupurile: Oratoriul Maria Imaculata, Colegiul Sfânta Familie si Centrul Don Orione, la care s-au alaturat tinerii din protopopiatele de Beius, Zalau pentru a celebra împreuna Sfânta Liturghie, care a fost animata de catre toti tinerii pariticipanti la întâlnire când i-am oferit lui Dumnezeu tot ceea ce avem mai nobil, adica inima.
Dupa Liturghie am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfintitul Virgil Bercea însotit de parintele vicar cu preotii Antoniu Chifor, Preasfintitul încurajându-ne sa înlaturam teama din drumul nostru în a-L urma pe Mântuitorul nostru.
Dupa masa de prânz au urmat câteva momente recreative prin care am reusit sa trecem peste granitele dintre noi legând astfel noi prietenii. Ziua de reculegeri spirituale s-a încheiat cu rugaciunea Calea Crucii, care ne-a ajutat sa constientizam si meditam Patimile Mântuitorului nostru, pregatindu-ne astfel pentru Sfintele sarbatori de Pasti.