„Duminica, 26 august 2018, a fost o zi de sarbatoare pentru comunitatea greco-catolica din satul Ghenci, întrucât a fost resfintita biserica din localitate dupa renovari majore atât în interior, cât si în exterior.
Ceremonia a început la ora 11.00 si a fost celebrata de Mons. Pascal Gollnisch, vicar general al Ordinariatului pentru catolicii orientali din Franta, director general al Asociatiei L'Œuvre d'orient din Paris, alaturi de Pr. Vicar Foraneu si Parintele Protopop de Carei, Pr. Radu Dan Filip, Pr. Antoniu Chifor, vicar cu preotii, Pr. Aurel Hendea, Protopop de Tasnad, Pr. Lucian Constantin Cociorva, parohul locului, precum si alti preoti din Grecia, din protopopiatele de Carei, Tasnad si Oradea. La acest eveniment a fost prezent si primarul localitatii, Domnul Marius Andrei Roka.
Renovarea capitala a bisericii a început în anul 2010 si a constat în lucrari majore atât în interior, cît si în exteriorul bisericii. Dupa citirea Hrisovului, acesta a fost asezat în masa altarului, alaturi de relicvele Sfintei Faustina Kowalska.
În cuvântul de învatatura, Pr. Antoniu Chifor a subliniat importanta acestui eveniment, dar si faptul ca o cladire se reînnoieste, iar alta se distruge, facând referire la evenimentul nefast avut loc la Palatul Episcopal, chemând însa pe toti cei prezenti la rugaciune pentru binele Bisericii.
La finalul Liturghiei au urmat câteva cuvinte pline de încarcatura spirituala rostite de Mons. Pascal Gollnisch, care a felicitat preotul paroh alaturi de întreaga comunitate pentru efortul depus în renovarea acestei biserici, ca mai apoi sa ia cuvântul Pr. Vicar Foraneu si Parintele Protopop de Carei, Pr. Radu Dan Filip, precum si Domnul Primar Marius Andrei Roka.
Înainte de binecuvântarea finala, prin binecuvântarea si dispunerea Preasfintitului Virgil Bercea, Mons. Pascal Gollnisch i-a fost acordata crucea pectorala si epigonatul sau bedernita, ca semn de recunostinta pentru ajutorul acordat bisericii noastre, iar parintelui paroh i-a fost acordata crucea pectorala, ca semn de recunostinta pentru munca depusa în via Domnului. Au urmat înmânari ale unor diplome de multumire pentru cateva Asociatii si persoane apropiate preotului paroh, pentru ajutorul financiar acordat de acestia în renovarea bisericii, amintind aici Asociatia L'Œuvre d'Orient din Paris, Asociatia Kirche in Nott din Germania si multi alti binefacatori.
Sarbatoarea s-a încheiat cu o agapa frateasca unde au fost invitati toti cei prezenti.