„În perioada 31 mai – 3 iunie are loc la Dublin, în Irlanda, conferinta: „Pregatirea si sprijinirea casatoriei în Amoris Laetitia”. În cadrul conferintei se va aprofunda tematica casatoriei si a familiei precum si cea a pregatirii la casatorie.
La eveniment va participa Cardinalul Kevin Farrell, prefectul Dicasterului pentru laici, familie si viata, arhiepiscopul Diarmud Martin, arhiepiscopul de Dublin si Presedintele Întâlnirii Mondiale a Familiilor 2018. În cadrul conferintei se vor da mai multe detalii despre pregatirea, programul, locatiile, viitoarei Întâlniri Mondiale a Familiilor, ce se va tine la Dublin în perioada 21-26 august 2018. Participa, la eveniment, responsabili cu pastoratia familiilor din diferite tari ale lumii.
Din partea Bisericii Greco-Catolice din România sunt prezenti la Dublin în aceste zile, parintele Mihai Tegzes si parintele Mihai Vatamanelu OFMConv., Responsabili cu Pastoratia Familiilor în Eparhia Greco-Catolica de Oradea. Biserica Romano Catolica din România este reprezentata la eveniment de parintele Felician Tiba, responsabil cu pastoratia familiilor în Dieceza de Iasi si parintele Fabian Mariut, responsabil cu pastoratia familiilor în Arhidieceza de Bucuresti. Vom reveni cu amanunte si poze în zilele urmatoare.