„În data de 26 martie a.c., s-a organizat în zona metropolitana Oradea prima editie a Galei Asistentei Sociale Bihor. Evenimentul a avut loc la Casa de cultura, începând cu orele 18. Gala a reunit reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor furnizoare de servicii sociale de la nivelul Judetului Bihor – manageri, asistenti sociali, precum si alte categorii profesionale care activeaza într-o organizatie sau institutie furnizoare de servicii sociale (psihologi, educatori, pedagogi etc.) precum si cadre didactice universitare.
În cadrul evenimentului au fost acordate numeroase distinctii pentru rezultatele obtinute în domeniul asistentei sociale atât entitatilor juridice furnizoare de servicii sociale de la nivelul Judetului Bihor, dar si profesionistilor care si-au dedicat activitatea acestui domeniu. Totodata, gala a marcat si 10 ani de la reglementarea profesiei de asistent social.
Asociatia Caritas Eparhial Oradea a fost nominalizata la sectiunea 10: "Spre cel sarac apleaca-ti urechea si cu dulceata da-i binete". În cadrul acestei sectiuni au fost nominalizate înca alte doua asociatii, câstigatoare fiind declarata Asociatia Caritas Eparhial Oradea careia i s-a acordat premiul pentru performanta si excelenta cu care contribuie la dezvoltarea asistentei sociale, la stabilirea echilibrului social prin participare sociala.
Evenimentul a fost initiat de sucursala Bihor a Colegiului National al Asistentilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judetean Bihor, Primaria Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si Universitatea din Oradea, Emanuel si Partium.
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro