„Cu prilejul Zilei Nationale a României, Primaria Municipiului Oradea, Prefectura Judetului Bihor si Consiliul Judetean Bihor au organizat o serie de manifestari dedicate acestui eveniment important.
La orele 10,00 pe platoul din fata Primariei si a Palatului Episcopal Greco-Catolic s-a tinut o slujba de pomenire a eroilor neamului românesc. Datorita faptului ca Sinodul Bisericii Ortodoxe a decis ca preotii ortodocsi nu au voie sa concelebreze cu cei catolici, Te Deum-ul a fost celebrat doar de preotii ortodocsi; cei doi episcopi, greco-catolic si ortodox, P.S. Virgil Bercea si P.S. Sofronie Drincec, doar au asistat.
Dupa slujba a urmat festivitatea de depunere a coroanelor de flori la statuia lui Mihai Viteazul de catre autoritati, partide politice, precum si diferite asociatii culturale, o serie de discursuri, precum si o parada militara.
Tot cu ocazia festivitatilor dedicate Zilei Nationale a României, a fost inaugurat Muzeul Aurel Lazar, în casa care a apartinut marelui om politic bihorean, care a avut o contributie marcanta la Unirea din anul 1918.