„Cu ocazia împlinirii a trei ani de pontificat ai papei Francisc, la Roma va avea loc o veghe de rugaciune, de 24 de ore, intitulata „Trei ani cu papa Francisc”. Programul de rugaciune începe sâmbata, 12 martie, si se va desfasura în biserica „Sfântul Laurentiu in Piscibus”, situata în imediata apropiere a Pietei „Sfântul Petru”.
În aceasta biserica se pastreaza de 33 ani Crucea pe care sfântul Ioan Paul al II-lea le-a dat-o tinerilor cu ocazia primei Întâlniri Mondiale a Tineretului, desfasurata în anul 1983. Particularitatea acestei initiative, în Anul extraordinar al Milostivirii, este posibilitate de spovada pe întreaga durata a evenimentului, asigurata de preoti care se vor schimba la anumite intervale de timp, pentru a oferi tuturor celor care doresc iertarea Domnului. Veghea de rugaciune va începe sâmbata, 12 martie, la ora 22:00, cu o adoratie euharistica, urmata de Sfânta Liturghie solemna de deschidere, si se va încheia la miezul noptii de duminica. Pe lânga rugaciunea continua în biserica, programul mai prevede si alte activitati, cum ar fi participarea la Angelus în Piata „Sfântul Petru” sau cina cu persoanele fara adapost.
La initiativa iau parte 20 de realitati ecleziale, care vor anima prin rotatie o ora de rugaciune. Printre acestea se regasesc Fratii franciscani ai Imaculatei, Legionarii lui Cristos, Miscarea apostolica si Grupul de rugaciune „Lumina Mariei”. „Invitam cu bucurie toti tinerii, grupurile de rugaciune, asociatiile si ordinele religioase”, afirma organizatorii, „sa participe împreuna cu noi la acest moment de rugaciune pentru Suveranul Pontif si pentru binele Bisericii! Este un eveniment promovat pentru a-i încredinta lui Isus pontificatul si viata Sfântului Parinte, dupa cum el însusi ne cere cu fiecare ocazie: «Rugati-va pentru mine». Acesta este raspunsul nostru din inima”.

Sursa:http://ro.radiovaticana.va