„În data de 17 decembrie 2015, Consulatul General al României la Gyula a organizat la sediul misiunii, un concert de colinde, sustinut de catre corul „Pro Musica”din Gyula.
La evenimentul organizat de catre C.G.Gyula au participat zeci de persoane din Gyula, Bekescsaba, Micherechi, Arad si Salonta. Printre cei prezenti îi mentionam pe urmatorii: Preasfintitul Episcop Siluan, întâistatatorul Bisericii Ortodoxe Române din Ungaria, Maria Gurzau Czegledi, directorul Liceului „Nicolae Balcescu”, Ion Budai, fost director al liceului, Eva Iova Simon, redactor-sef la saptamânalul „Foaia Româneasca”, Delia Covaci, redactor-sef al publicatiei „Cronica”, Gheorghe Patcas, profesor de muzica la Liceul „N. Balcescu”, Conf. Univ. Dr. Eugen Gagea, prodecan la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad.
Corul „Pro Musica” a luat nastere în anul 1991, cu sprijinul maestrului Stefan Oroian, sub bagheta prof. Gheorghe Flueras din Arad, care a contribuit decisiv la formarea corului, înregistrând cu acesta numeroase succese si realizari, atât în Ungaria, cât si pe plan extern, în România sau în Grecia. În 1994 a luat fiinta si asociatia „Pro Muzica”, care a sprijinit activitatea corului, ce a presupus, între altele si organizarea unor festivaluri anuale, de muzica sacra, sau laica, la Gyula. Din 2011, conducerea corului a fost încredintata de catre profesorul Gheorghe Fluieras unuia dintre ucenicii sai apropiati, Adrian Bughi, care duce mai departe munca mentorului sau, atât la corul „Pro Musica”, cât si prin activitatea corala desfasurata la diferite grupe de elevi, de la scoala generala si Liceul „Nicolae Balcescu” din Gyula.
La finalul manifestarii participantii au fost invitati la o receptie unde s-au servit printre altele dulciuri si cozonaci românesti. Consulul general Florin Vasiloni le-a multumit tuturor celor care au raspuns invitatiei urându-le sarbatori fericite, adresând cuvinte de apreciere la adresa coralei „Pro Musica”.
Tot în ziua respectiva, înainte de masa, la sediul consulatului general, Florin Vasiloni, consulul general i-a primit cu colinda pe membrii corului „Lira” al Liceului „Nicolae Balcescu”, condusi de profesorul Gheorghe Patcas. La final consulul general le-a multumit elevilor pentru colind, oferindu-le produse specifice pentru aceasta perioada de sarbatori.
În aceeasi zi, consulul general al României la Gyula Florin Vasiloni a participat la serbarea de Craciun, organizata de catre Liceul „Nicolae Balcescu” din Gyula (LNB). Programul a fost compus din poezii, colinde si scenete dedicate sarbatorii Craciunului. A fost prezentat de asemenea obiceiul „Plugusorului”. Corul „Lira” al LNB, condus de catre prof. Gheorghe Patcas a interpretat colinde religioase. La manifestare au participat sute de persoane, profesori, elevi, parinti, invitati. Dupa terminarea programului cadrele didactice si oaspetii invitati au participat la o receptie, oferita de catre conducerea LNB, în cadrul careia corul „Pro Musica” din Gyula, condus de catre maestrul Stefan Oroian si dirijat de prof. Adrian Bughi din Arad.
Excelenta Sa Florin Trandafir Vasiloni a participat si la o serata romaneasca organizata de catre Autoguvernarea Româna din Bekescsaba (jud. Bekes). Evenimentul s-a desfasurat într-un restaurant din oras, la care au participat membrii si apropiati ai autoguvernarii locale.