„În prezenta PS Virgil Bercea, vineri, 16 ianuarie 2015 la orele 17.00, a avut loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfintii Vasile, Grigore, si Ioan, lansarea a doua carti.
Prima carte prezentata, având ca autor pe domnisoara Diana Iancu, reprezinta teza sa de doctorat. Lucrarea prezinta personalitatea "Dr. Ioan Ciordas" (1877-1919), fiind publicata la editura Primus, Oradea.
Domnul Prof. Univ. Dr. Viorel Faur, de la Facultatea de Istorie a Universitatii din Oradea, a vorbit despre viata politica si culturala a Dr. Ioan Ciordas, subliniind activitatea sa de aparare a drepturilor românilor.
A doua lucrare publicata la Editura Ratio et Revelatio: "Iezuit. Nu câinele comunistilor! Surâsul nedetinutului" – Mihai Godo, a fost prezentata de Prof. Univ. Dr. Cruceru de la Universitatea Emanuel din Oradea. Domnul Profesor a subliniat stilul curat si fermecator al scrierii, asemanând-o cu un altfel de jurnal al fericirii. Portretul preotului Mihai Godo a fost foarte complex prezentat. Lucrarea aduce în paginile sale viata unui preot iezuit, Mihai Godo, care a tinut piept comunismului având scutul credintei.
Preotul iezuit Iulian Budau de la Biserica Calvaria din Satul Mare, a relatat momentul întâlnirii, subliniind personalitatea placuta, umorul si credinta de nezdruncinat a pr. Mihai Godo.
În încheierea evenimentului, PS Virgil a subliat legatura dintre cele doua cartii, acestea transmitând valori fundamentale, repere pentru zilele noastre. Ambele lucrari prezinta lupta pentru libertate reliefând valoarea inestimabila a acesteia. Având aceste repere ale personalitatilor Preotului Mihai Godo si cea a Dr. Ioan Ciordas vom sti exact unde sa ne situam atunci când libertatea ne este amenintata.