În această dimineață Domnul Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice a vizitat alături de Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic.

După vizita prin sălile și Capela edificiului, locuri prin care după cum spunea Preasfinția Sa Virgil „și-au purtat pașii Petru Maior, Gheorghe Șincai, Samuil Micu, Samuil Vulcan, Iosif Vulcan, Aurel Lazăr, Regina Maria și Ferdinand”, Domnul Ministru a anunțat faptul că a fost înmânat Preasfinției Sale „Ordinul de Ministru” pentru aprobarea finanțării de restaurare și reabilitare a interioarelor Palatului Episcopal, în valoare de 39, 892, 939, 25 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Domnul Ministru a amintit faptul că această „investiției este una importantă pentru Oradea și Bihor, una de suflet, care va aduce Palatul Episcopal Greco-Catolic la adevărata lui valoare. Termenul de execuție prevăzut este de 24 de luni la care se adaugă 4 luni de proiectare”.

 

Preasfinția Sa Virgil a mulțumit domnului Attila Cseke „pentru că a înțeles această durere personală, a comunității, a Oradiei”.

 

Eugen Ivuț