„Misiunea Greco-Catolica Româna de la Paris, de la fondarea ei si pâna astazi, este cunoscuta ca un loc de întâlnire între francezi si români, dezvoltând o bogata activitate din punct de vedere social si cultural. Este un loc în care au avut loc multe conferinte în spirit fratern si ecumenic, dar a ramas mereu o purtatoare de cuvânt a Bisericii persecutate din România, informând publicul cu privire la suferinta românilor care traiesc sub regimul comunist.

În spiritul continuitatii, prin grija Pr. Cristian Crisan, paroh al Parohiei Greco-Catolice Române ”Sfântul Gheorghe” de la Paris si rector al Misiunii Greco-Catolice si a Pr. Mihai Marina, joi 14 decembrie, începând cu ora 18, a avut loc în capela Misiunii de pe strada Ribera un moment spiritual-cultural cu ocazia lansarii cartii ”Lanturi si teroare” a PS Ploscaru, publicata în limba franceza la Editura Salvator.

Dupa ce dimineata, la ora 11, în prezenta a numerosi jurnalisti, la sediul asociatiei l'Oeuvre d'Orient din capitala Frantei a avut o conferinta de presa cu ocazia lansarii traducerii în limba franceza a cartii, la sediul Misiunii Greco-Catolice Române, evenimentul, care s-a bucurat prezenta a numerosi invitati, a debutat printr-un moment de rugaciune pentru odihna sufletului Majestatii Sale Regele Mihai I, urmat de vizionarea unui reportaj despre martirii Bisericii Greco-Catolice din România, realizat de Thomas Wallut de la France 2. În continuare, au luat cuvântul excelenta Sa Gérard Defois, Arhiepiscop emerit de Lille, PS Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj si Diaconul Didier Rance, Director national emerit al Asociatiei „Kirche in not” Franta.

Cartea-document LANTURI SI TEROARE, care reprezinta marturia directa si autentica a Preasfintiei Sale Ioan Ploscaru, victima regimului comunist din România, s-a bucurat de un real interes din partea publicului prezent.

Aducerea aminte a sacrificiului sau alaturi de alti sapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România, care au suferit persecutia si opresiunea închisorilor comuniste, reprezinta o cautarea adevarului si un semn incontestabil de speranta pentru urmasi. De altfel, momentul spiritual-cultural din aceasta seara s-a încheiat cu un concert de colinde sustinut de tenorul Antonel Boldan si un grup de tineri ai parohiei greco-catolice române de la Paris.

ACC

(Foto: Thomas Wallut)
Sursa: http://www.e-communio.ro