„Duminica, 26 aprilie 2015, 25 de copii de la Liceul “Don Orione”, între care 24 din clasa a II-a si unul din clasa a III-a , au primit Prima Sfânta Împartasanie în Parohia “Duminica Tuturor Sfintilor”.

Copiii au fost pregatiti pentru acest moment al primirii lui Isus, ramas cu noi în Sfânta Taina a Euharistiei, în trupul si sufletul lor curat, de catre Parintele Mihai Fecheta, paroh si responsabil-coordonator al Liceului, împreuna cu doamna Janinna Ghinde – învatatoare.

Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat duminica cu o dimineata însorita si calda, astfel copiii, îmbracati în haine de sarbatoare, au pornit în procesiune din curtea Liceului pâna la Biserica însotiti de preoti, ministranti, propriile familii, profesori si colegi de scoala, invitati si credinciosi.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, la care a participat în mod activ întreaga comunitate prezenta, iar copiii, ajutati de animatorii Oratoriului “Sfântul Luigi Orione” au adus lauda celui Înviat ce a venit în sufletul lor, prin cântece si rugaciune.

Cuvântul de învatatura a fost rostit de Parintele paroh Mihai Fecheta, printre altele si calugar în Congregatia “Don Orione” si profesor de religie la Liceul “Don Orione”. Parintele a amintit ca este o zi deosebita pentru acesti copii minunati. Dar pentru comunitatea noastra este deasemenea o sarbatoare importanta: 25 de copii au facut Prima Spovada si Împartasanie Solemna. Parintele a mai amintit deasemenea importanta pacii în lume, pace interioara, dupa cum ne arata însusi Isus. Într-adevar primele cuvinte ale lui Isus cel Înviat sunt: Pace voua! (In 20,19). Le-a cerut mai întâi parintilor si bunicilor sa fie model si exemplu pentru copii lor în tot ceea ce fac si sa nu îi lase pe copii fara Isus în inima lor. Adresându-se copiilor a subliniat importanta ascultarii de parinti si educatori, dar mai ales frumusetea de a fi cu Isus, îndemnându-i sa se împartaseasca cât mai des.

Dupa Sfânta Liturghie, Pr. Florian, a adus multumiri tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui moment: copiilor în primul rând, parintilor, educatorilor, profesoarelor de religie si preotilor colaboratori.
In acest an a fost prezent în mijlocul nostru si parintele Ugo Bozzi, care a venit în vizita si cu aceasta ocazie a adresat un salut comunitatii, al carei pastor a fost nu cu multi ani în urma.

Deasemenea, Pr. Mihai a înmânat fiecarui copil o diploma: Amintire de la Prima Spovada si Împartasanie Solemna, precum si câteva carti de rugaciune si cateheza.

Toata comunitatea prezenta a continuat acest moment deosebit participând la o agapa frateasca, în sala de festivitati a Liceului, oferita prin grija familiilor si a Congregatiei „Don Orione”. Totul a fost sub o traire profunda si cu multe emotii.

Multumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revarsat peste comunitatea noastra. Ne rugam pentru acesti îngerasi ca sa fie mereu uniti cu Isus, iar cei mari, parintii si educatorii lor, sa fie mereu exemple si modele vii de marturisire ale lui Cristos în lume.