Preacucernici părinţi protopopi, dragi preoți,

Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare an, luna octombrie este luna dedicată Sfântului Rozariu. Suntem toți chemați să redescoperim frumusețea și puterea acestei rugăciuni. În același timp, în fiecare an Asociația Kirche in Not, invită pe cei mici prin preşedintele acesteia, cardinal Mauro Piacenza, să se roage Rozariul, sub egida ,,Un milion de copii se roagă Rozariul” pentru pacea în lume și pentru unitatea în iubire.

În această perioadă, în care ,,virusul ne-a pus în fața ochilor, cu toată claritatea, fragilitatea și limitele noastre”, ,,ar fi fatal pentru viitorul nostru dacă se consideră că Dumnezeu nu are nimic de-a face cu virusurile, cu bolile și nevoile noastre și că nu poate face chiar nimic împotriva acestora ”.

Tocmai în acest context contează ca dumneavoastră să ajutați copiii să conștientizeze cât de valoros poate fi ajutorul lor, concretizat prin implicarea în rugăciune comună, sub ,,armura” Maicii Domnului, mama noastră a tuturor.

Evenimentul se va desfăşura on-line duminică, 18 octombrie 2020 la ora 16.00 prin aplicaţia Zoom la acest link: https://us02web.zoom.us/j/83309835348?pwd=b1NxaTY3c053dng0bHZ4alBIRldlQT09

Meeting ID: 833 0983 5348 , Parola: 2kDscc .

Pentru ca rugăciunea să iasă cât mai bine, vă rugăm să ne comunicați numărul de copii care vor intra online la rugăciune până în data de 14 octombrie 2020 la adresă de email bpploradea@yahoo.it .

Rămânem astfel cu toţii, mai mici şi mai mari, uniţi în rugăciune, ajutându-ne reciproc.

                       + Virgil Bercea

                              episcop