A apărut recent la Galaxia Gutenberg cartea părintelui Alexandru Buzalic „Anatomia unei crize – De la mutațiile unei culturi în criză spre Biserica de mâine”, volum tipărit în contextul pandemiei de corona virus care a afectat întreaga lume.
Autorul, părintele Alexandru ne spune următoarele în Introducerea volumului: „Evenimentele vieții cotidiene construiesc istoria, iar freamătul lumii trăite hic et nunc este laboratorul viu în care antropologul de teren experimentează fenomenul uman. Teologul, chemat să pornească de la fundamentele relației om – Dumnezeu, experimentează teologia acțiunii ecleziale, teologia pastorală, în același laborator al istoriei vii”.
Prefața volumului este scrisă de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea în care menționează următoarele:
„Omenirea mereu a trecut prin momente de criză și de mari pandemii, de lepră și de ciumă, de uitare și deznădejde, iar Biserica mereu a îndreptat atenția lumii către busola care ne poate călăuzi pașii și care ne dă un sens și un rost în viață: Isus Cristos. Surprinși, am constatat că nimeni nu ne poate fura rugăciunea – nici chiar o pandemie – rugăciunea care ne ține aproape de Domnul și ne menține un tonus al vieții.
Cartea pe care o ținem în mâini este într-un „alt” fel tot o carte de învățăminte, de îndemnuri, de rugăciuni. Felicitări Părintelui Alexandru Buzalic pentru munca depusă și pentru bucuria cu care ne o dăruie nouă, tuturor.”
Volumul poate fi comandat aici:https://galaxiagutenberg.ro/Anatomia-unei-crize?search=anatomia%20unei%20crize
Eugen Ivuț