Joi a avut loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea cea de opta serie de Conferință  din seria Conferințele Unirii.

După salutul doamnei direct Ligia Mirișan, au fost prezentate cele trei conferințe:

 

 Prima conferință a domnișoarei dr. Cristina PUȘCAȘ (Muzeul orașului Oradea-Complex Cultural), cu titlul „Unionişti bihoreni în închisorile comuniste: Augustin Maghiar şi Nicolae Zigre jr”, urmată de conferința doamnei dr. Luminița MOGA (Biblioteca Județeană Bihor), cu titlul „Dr. Victor Onișor -organizator al Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”.

Ultima conferință a fost prezentată de domnul profesor universitar dr. Remus CÂMPEANU (Asociația culturală „Victor Babeș” Cluj-Napoca), cu titlul „Istoriografia Bisericii Greco-Catolice în preajma Marii Uniri”.

La fnalul prezentărilor a fost susținut un moment muzical de către membrii Filarmonicii de Stat Oradea, prezenți la Bibliotecă cu ocazia Zilelor Porților deschise.

Părintele Mihai Vătămănelu, vicarul general al Episcopiei, a mulțumim tuturor pentru participare și a exprimat bucuria de a fi prezenți la aceste conferințe elevii Liceului „Iuliu Maniu” care au misiunea de a transmite mai departe tot ceea ce aceste personalități au înfăptuit pentru România Mare.