„Revista Vestitorul a sarbatorit vineri, 27 aprilie, alaturi de partenerii, colaboratorii si redactorii ei, 20 de ani de prezenta în Biserica Greco-Catolica din România si din diaspora. La sarbatoarea organizata de Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica Oradea, au participat prietenii si admiratorii, peste 200 de persoane dornice sa aniverseze 20 de ani de la reaparitia revistei de cultura crestina. La eveniment au mai fost prezenti: Preasfintitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, vicarul Florian Gui, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florica Chereches, redactia Revistei Vestitorul, preoti, oameni de cultura, medici, profesori si jurnalisti.
Prima parte a manifestarii, intitulate „Vestitorul – 20 de ani de la reaparitie”, a fost dedicata prezentarii trecutului si prezentului revistei, dar si a proiectelor de succes ale publicatiei. Despre acestea au vorbit PSS Virgil Bercea, presedintele Revistei, parintele Olimpiu Todorean, redactorul coordonator, si Ioan F. Pop, secretarul de redactie al acesteia.
„Aniversarea a douazeci de ani de la reaparitia «Vestitorului» este o ocazie de a aduce multumire lui Dumnezeu si de a ne bucura pentru faptele bune din viata Bisericii, consemnate, lunar, în paginile revistei noastre”, a spus parintele Olimpiu Todorean, cu ocazia aniversarii publicatiei.
În a doua parte a evenimentului, cunoscutul scriitor, teolog, eseist si traducator dr. Cristian Badilita si-a lansat ultimele volume, aparute în 2012: „Noul Testament. Apocalipsa lui Ioan”, „Si cerul s-a umplut de sfinti”, precum si „Biserici, secte, erezii? Dialoguri fara prejudecati despre marile traditii crestine”, ultimul aparut în anul 2011. Cu acest prilej, si poetul si eseistul dr. Ioan F. Pop si-a lansat cartea „Taceri de la margine”.
Dupa ce PSS Virgil Bercea si conf. univ. dr. Marius David Cruceru au prezentat volumele lansate, a venit rândul autorului Badilita sa vorbeasca despre cartile sale.
Atmosfera a fost cu atât mai deosebita pentru ca audienta a avut parte de adevarate prelegeri teologice, istorice si filosofice, sustinute de Cristian Badilita.
Vestitorul contribuie, de 20 de ani, la transmiterea si cultivarea unor valori spirituale, morale, culturale si religioase. De 20 de ani, Vestitorul se straduieste sa le ofere cititorilor sai informatii din viata Bisericii, articole si versuri cu caracter religios, evenimentele din eparhie si Biserica Catolica, materiale de istorie, cultura, filosofie, menite sa fie – asa cum arata Episcopul Vasile Hossu – „merinde pentru viata spirituala si îmbogatirea culturala a neamului”.
Manifestarile dedicate revistei vor continua cu o caravana culturala în liceele oradene, precum si cu un colocviu intitulat: „Vestitorul si colaboratorii lui de-a lungul timpului”. Toate aceste activitati culturale se realizeaza si prin sustinerea financiara a Primariei Municipiului Oradea, prin proiectul „Vestitorul – 20 de ani de la reaparitie”.

Istoric
Revista Vestitorul s-a nascut în anul jubiliar 1925, la initiativa episcopului martir Valeriu Traian Frentiu, din dorinta de a avea propria revista pentru a publica tot ceea ce pâna atunci în Biserica era publicat prin circulare, pentru cultivarea sufleteasca a preotilor si a mirenilor.
„«Vestitorul» va fi zala de legatura între centru si periferii, farul de lumina pentru toti, organul de unire si concentrare al tuturora, cler si mireni; va fi arena unde îsi va putea aduce fie cine tributul la consolidarea, întarirea si propasirea noastra religioasa. El va destepta râvna în preot si în mirean deopotriva. În preot: ca sa-si aduca aminte de chemarea sa sfânta; în mirean: sa-si iubeasca legea sa; în preot: sa-si intensifice pastoratia sa; în mirean: sa-si traiasca legea sa… «Vestitorul» va nizui nu numai sa faca cunoscute si sa întroduca metoadele de activitatea pastorala aplicate în aceea Biserica a Apusului, ci el va predica si va apara si alipirea neclintita catre religia Romei eterne, cu care traim si murim. «Vestitorul» va fi calauza sincera si credincioasa pentru toti cei care doresc sa cunoasca adevarul neprihanit. Va fi un organ de popularizare a stiintelor religioase. Va lumina mintile; va împrastia nedumeririle si prejuditiile, va întari inimile…”. Cu aceste idei au pornit la drum redactorii Revistei în 1 ianuarie 1925.
La început, revista a fost condusa de parintele Aloisie Ludovic Tautu, iar dupa plecarea acestuia la Roma, de catre parintele dr. Nicolae Flueras, iar mai târziu de parintele Coriolan Tamâian.
Activitatea revistei a fost întrerupta în anul 1940, dar a fost reluata în anul 1993.
În primii an dupa reaparitie, revista se numea „Vestitorul Unirii”, fiind editata de Episcopia Româna Unita din Oradea, aparând ca „Foaie de spiritualitate si cultura crestina”, în format A5, alb-negru si avea patru pagini. Numarul paginilor a crescut încet la opt si apoi la 12. Exemplarul se distribuia gratuit. În al doilea an, revista a aparut în format A5 si avea 16 pagini. Atunci, i s-a schimbat antetul, a aparut color, iar pe prima bara scria Editat de Episcopia Româna Unita din Oradea, aparând ca „Revista de spiritualitate si cultura crestina”. Anul III a adus cu el alte schimbari: format A5, color, doar ca apare ca „Revista lunara de spiritualitate si cultura crestina”. Si în al IV-lea an au fost facute schimbari: format A4, 12 pagini alb negru si apare ca „Revista lunara de cultura crestina”. Din acest an, pe partea de jos a primei coperte apare cuprinsul revistei. În al VI-lea an a fost inversat textul din antet si apar color câteva numere. Din anul VIII si pâna azi, revista are 20 de pagini, inclusiv coperta. Un an mai târziu se revine la vechea denumire, si anume: „Vestitorul”, si se reaseaza în ordine fireasca textele din antetul paginii. Începând cu acest numar pe coperta apare doar o imagine si cuprinsul revistei. Din al XIII-lea an, revista apare cu coperta cartonata. De atunci si pâna în prezent nu mai sunt schimbari în formatul revistei Vestitorul. De asemenea, o perioada scurta cu revista a aparut suplimentul „Suflet curat”, editat de tinerii de la Manastirea Maica Domnului, distribuit împreuna cu revista.
Colectivul de redactie, pâna în 1997: Dr. Aurel Rozor, Gavrila Nicoara, Av. Cornel Ardeleanu, Pr. Prof. Ioan Lucacel, Prof. Iosif Suciu, Dr. Iancu Porav, Prof. Victor Sarca, Dr. George Filip, Emilian Aurel Man, Jurist Iuliu Cucu. Abonamente: Alexandru Toma.
În prezent, „Seminarium varadiensis” apare ca supliment al revistei Vestitorul, fiind realizat de Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea si se distribuie împreuna cu revista. Totodata, „Flori de crin” apare trimestrial cu binecuvântarea PSS Virgil Bercea, ca supliment al revistei eparhiale, editat fiind de Vicariatul Silvaniei.