Și în acest an, în perioada 5-10 septembrie, la Vârtop (Arieșeni), județul Bihor, ne este propusă o întâlnire cu părintele Anthony Saji, pentru câteva zile de reculegere spirituală.
Părintele Anthony este preot şi călugăr în Congregaţia Sf. Vincenţiu de Paul și totodată misionar în Africa. Începând cu anul 2009, el este o prezență constantă în România, răspunzând de fiecare dată când a fost posibil la solicitările părintelui Emil Ghiurcă, responsabilul pentru România a acestor întâlniri, oferind posibilitatea unor întâlniri cu Dumnezeu pe parcursul acestor reculegeri sau a Liturghiilor și rugăciunilor de vinecare și eliberare pe care le-a ținut în acești ani.
Cu siguranță și anul acesta, participanții la reculegerea de la Vârtop, vor putea să experimenteze iubirea lui Dumnezeu, să-şi întărească credinţa şi discernământul prin ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu şi prin harul sacramentului Euharistiei, asociat cu cel al Spovedaniei.
Scopul reculegerii este de a-i ajuta pe participanţi și să le ofere câteva oportunități speciale, cum ar fi:
– să stea în linişte, să se relaxeze şi să se bucure de o atmosferă profund spirituală;
– să aibă posibilitatea să fie pe tot parcursul acestor zile cu Isus, să-I asculte Cuvântul, să-L adore, să-I cânte, să se roage Lui Isus, să-L întâlnească, să aibă un dialog cu El şi să reflecteze la propria viaţă în prezența iubirii Sale;
– să experimenteze imensa dragoste a lui Dumnezeu, mila Sa, înţelegerea, iertarea şi acceptarea Sa;
– să găsească soluţii și să primească răspunsuri la problemele vieții personale, să fie capabili să uite şi să ierte;
– să îşi reînnoiască complet viaţa cu ajutorul Spiritului Sfânt;
– să afle voia și planul lui Dumnezeu pentru viaţa personală;
– să guste bucuria spirituală.
Ca de fiecare dată, prelegerile vor fi ţinute de pr. Anthony în limba engleză cu traducerea în limba română, realizată de dl. Dan Mircea.
Menționăm faptul că Radio Maria va înregistra ca de obicei zilele de reculegere a Pr. Anthony Saji, care ulterior vor fi difuzate la acest post de radio și pentru cei care și-ar dori, dar nu pot ajunge în mod fizic la Vârtop, săptămâna viitoare.

Biroul de Presă