Domnul Ion Moldovan a primit în aceste zile Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2020, pentru volumul „Multe ar mai fi de spus” apărut la Editura Cartea Românească.

         Juriul ediției din acest an a fost format din: Mihai Zamfir, Președinte, Gabriela Gheorghișor, Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu și Răzvan Voncu. Premiile au fost decernate la Casa Vernescu. Gala de premiere s-a desfășurat fără public și a fost filmată de TVR.

         Ion Moldovan este fiu al Bisericii Greco-Catolice, poet, eseist și conduce Revista de cultură „Familia”. Revista Familia este o instituţie culturală înfiinţată de Iosif Vulcan, la Budapesta, în 1865, având drept program răspândirea culturii române în Transilvania şi cultivarea limbii şi a conştiinţei naţionale. Ea a fost, în urma dispariţiei Foii pentru minte, inimă şi literatură a lui George Bariţiu, cea mai însemnată revistă românească din Ungaria în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, devenind, în scurt timp, o tribună a întregii literaturi româneşti, o emblemă a identităţii culturale naţionale.

         Cărțile domniei sale au atras numeroase premii acordate de Uniunea Scriitorilor din România, respectiv de revistele literare din țară.

Eugen Ivuț