„Episcopii catolici din România si Ungaria împartasesc comuniunea în Cuvântul lui Dumnezeu, în celebrarea Euharistica si în preocuparea pentru binele comunitatilor încredintate lor si a popoarelor în mijlocul carora fac prezenta iubirea lui Dumnezeu.

Episcopia Romano-Catolica de Oradea a fost gazda întâlnirii Consiliilor Permanente ale Conferintelor Episcopilor din România si Ungaria. În zilele 29 si 30 octombrie anul curent, reprezentantii Bisericii Catolice din cele doua tari au discutat despre provocarile pe care modificarile sociale europene le ridica misiunii încredintate de Mântuitorul. Exortatia pastorala postsinodala „Evangelii Gaudium” a Papei Francisc a constituit ghidul de interpretare a realitatilor iluminate de Evanghelie. Oamenii de astazi ca si cei din trecut si viitor au dreptul la bucuria pe care doar Evanghelia o poate asigura si Biserica are datoria de a asigura accesul la aceasta bucurie, ca pregustare a fericiri indicate de Isus Cristos.

Întâlnirea este în continuitate cu cele din anii trecuti si îsi propune un schimb de experienta între Episcopii din România si Ungaria pentru o actiune pastorala tot mai eficienta în spiritul caritatii crestine. Urmatoarea întâlnire va avea loc la Esztergom în zilele de 28-29 octombrie 2019.

(pr. Francisc Ungureanu, secretar general CER)