„Vineri, 26 octombrie 2018, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a Carnavalului Recoltei, prin organizarea Asociatiei „Ave Miriam” si a Protopopiatului de Beius, în cadrul oratoriului parohial „Colt de Rai” de pe lânga Parohia „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius.
An de an, copiii si tinerii parohiei beiusene, dar si cei din protopopiat ori chiar de alta confesiune, participa la un moment atât de recunostinta si rugaciune, cât si de voiosie si prietenie. Ei aduc recunostinta si se roaga împreuna rugaciunea „Tatal nostru” pentru darurile naturii si „pâinea” pe care au primit-o, apoi continua, sub privirea paterna cereasca, cu cântece, divertismente, jocuri, concursuri si dans, alaturi unii de altii. În fata unui cult al mortii si al hidoseniei, în fata unor ingerinte culturale neadecvate constiintei noastre, crestine ori nationale, copiii aleg sa zâmbeasca, sa fie buni, naturali, frumosi si veseli. Daca anul trecut copiii au preferat chipuri de sfinti ori alte personaje vioaie si frumoase, în acest an acestia au ales sa fie ei însisi, copii iubiti de Domnul si de parinti.
Dupa cuvântul de deschidere, evenimentul a continuat cu divertismentul si activitatile în care s-au antrenat toti copiii, sub grija profesoarelor de religie Carmen Zima din Beius si Florina Luscan din Suncuis, alaturi de parohii, parintele Zorel Zima din Beius, respectiv parintele Man Adrian din Suncuis.