Din 20 septembrie 2021, începând cu ora 18.30, au inceput, pe rând, şedintele de lucru on-line cu Comisiile de tineret din protopopiate, în această săptămână participând protopopiatele de Beiuş, de Şimleu şi de Tăşnad. Pe lângă tineri, au participat Părinţii protopopi, Părinţii responsabili cu pastorația tinerilor şi a copiilor în protopopiate şi membrii Biroului Pastoral. În prima parte a întâlnirii, reprezentanţii protopopiatelor au fost informați în legătură cu activităţile propuse de către Biroul Pastoral pentru Anul Pastoral 2021 – 2022, care include cateheze, reculegeri spirituale, seri de rugăciune, participări la întrunirile naționale şi internaţionale, întâlniri eparhiale, întâlniri formative, activităţi caritabile, activități și întruniri ecumenice. Desigur, toate aceste activităţi vor ţine cont de realităţile pandemiei.

Fiecare protopopiat a comunicat propriile propuneri, tinerii exprimându-şi intenţia de a se implica activ în optimizarea derulării activităţilor pastorale. A fost o mare bucurie faptul că protopopiatele au planificat deja activităţi interesante, care să-i atragă pe tineri aproape de Biserică, tineri care deja s-au implicat şi au creat grupuri pe rețelele de socializare unde țin legătura şi află în timp util noutățile legate de programul pastoral.

Părintele Popa Paul, director al Biroului Pastoral, a subliniat importanța implicării tinerilor din Comisia de Tineret a Eparhiei de Oradea în demersurile care se fac în scopul optimizării desfăşurării planului pastoral, exprimându-şi bucuria faţă de faptul că începe să dea roade activitatea de la Oradea prin care s-a format Comisia de Tineret. Astfel, aceşti tineri vor contribui la promovarea rapidă şi atractivă a activităţilor propuse celor de vârsta lor. Părintele a exprimat disponibilitatea Biroului Pastoral de a lucra în mod particular cu fiecare grup de tineri, astfel încât aceștia să promoveze eficient activităţile din Planul Pastoral prin toate mijloacele necesare: FB, W-App sau Messenger, ajutându-i astfel pe Părinţii preoţi îndrumători.

Săptămâna viitoare, din 27 septembrie 2021 vor urma întâlnirile on-line de lucru cu celelalte protopopiate ale Eparhiei de Oradea.

Laura Ologu

Biroul Pastoral