„În dupa amiaza zilei de marti, 07 august 2018, a avut loc sfintirea Capelei din incinta Centrului rezidential „Casa Frentiu”. Slujba sfintirii a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de parintele Olimpiu Todorean, presedintele Caritas Eparhial Oradea în prezenta echipei de asistenti si coordonatori ai centrului si a celor care deja locuiesc aici.

Dupa slujba de sfintire, toti cei prezenti s-au rugat împreuna Paraclisul Maicii Domnului, marturisind ca Ea, Maria „este cu adevarat de Dumnezeu Nascatoare, izvorul îndurarilor, mângâierea celor ce plâng, cautarea celor pierduti, puternica si neîncetata mijlocitoare catre Dumnezeu …”.

„Casa Frentiu” nu este un azil si nu este o casa de batrâni, ci este casa unei batrâneti întelepte, senine si respectate; casa unde oamenii pot împartasi cu altii propriile idei si propriile sentimente; casa omului caruia ochii îi scânteiaza de bucurie sau se umbresc de lacrimi si casa omului ale carui buze lasa sa treaca un strigat de bucurie sau un suspin de durere. Este o casa.

Centrul Rezidential, ”Casa Frentiu, este conceput pentru a satisface toate dorintele.
Dotare structura: – 24 camere single cu baie proprie, cu sistem de detectie incendiu, apel medical, aer conditionat, sistem de televiziune, internet si telefonie; – sistem de supraveghere video în spatii comune; – capela; – spatii pentru activitati de terapie ocupationala; – bucatarie proprie; – sala pentru servit masa; – spatii de depozitare a alimentelor; – spalatorie, uscatorie, calcatorie proprii; – grupuri sanitare comune; – ascensor modern; – living modern, dotat cu tv, video, dvd; – bar; – curte amenajata.
Servicii incluse în pachetul de baza: – asistenta si îngrijire permanenta prin personal calificat, respectiv asistente medicale, infirmiere, personal de serviciu; – servicii de spalatorie, uscatorie, calcatorie; – meniul zilnic constând în trei mese de baza si doua gustari, preparat de personal calificat, în bucataria proprie.
Servicii medicale: – medic medicina generala ori de câte ori este nevoie; – administrare tratament oral, injectabil, perfuzabil; – aplicare de creme protectoare si pansamente; – asigurarea primului ajutor si a serviciului de ambulanta în caz de nevoie; – masaj terapeutic, kinetoterapie, reflexoterapie, masaj de relaxare; – gimnastica recuperatorie pentru cei care au nevoie; – analize medicale cu recoltare la sediul nostru; – curatarea plagilor si escarelor.
Servicii speciale: – servicii de coafura, frizerie, manichiura, pedichiura; – transportul si însotirea rezidentilor la piese de teatru, concerte, vernisaje, filarmonica; – excursii si pelerinaje.
Activitati: – ore de pictura si desen; – serate muzicale si dans, film si lectura; – jocuri de societate si dezvoltare personala; – sporturi usoare (tenis de masa, biliard, badminton); – activitati de îndemânare; – 5 o’clock tea pentru servirea de ceaiuri, cafea alaturi de un prieten; – acces nelimitat la internet pentru a pastra contactul cu familia, prietenii, sau pentru a învata noi lucruri; – posibilitatea vizitarii rezidentilor de catre familie sau apropiati, ori de câte ori doresc; – plimbari în aer liber în curtea proprie si în parcul din apropiere; – consiliere spirituala; – sarbatorirea în mod festiv a zilelor de nastere si onomastice; – organizarea de mese festive de Craciun, Revelion si de Paste.
Capacitatea centrului rezidential este de minim 24 persoane si maxim 52 persoane.