„În perioada 5-7 Aprilie au avut loc, la Stei, Reculegerile spirituale pentru tinerii din Protopopiatul de Beius, Reculegeri organizate cu sprijinul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea. Tema acestor zile de har, a fost: „Sa mergem cu bucurie pe drumul credintei”, motto-ul fiind: „Vorbeste, Doamne, caci servul tau asculta” (1Sam 3, 9). Meditatiile au fost propuse de catre parintele Coriolan C. Muresan, responsabilul departamentului de adulti al Biroului Pastoral, animatorii fiind coordonati de Horia Marchis, Sr. Kasia Ostalecka, sr. Antonella Lazzaro si Raul Stancea. Participantii au fost primiti cu multa ospitalitate si caldura de catre parintele Emil Ghiurca, pastorul comunitatii locale, care a pus la dispozitie Biserica si casa parohiala pentru desfasurarea reculegerilor.
Programul a debutat Vineri cu jocuri de cunostere, moment în care, tinerii din diferite parohii au ajuns nu doar sa se prezinte ci si sa înceapa sa traiasca împreuna o atmosfera de comuniune fraterna. În continuarea programului s-a propus prima meditatie cu titlul „Domnul ne cheama, viata se schimba” iar seara s-a încheiat cu o Cale a Crucii gândita pentru tineri.
Ziua de Sâmbata a debutat cu Sfânta Liturghie celebrata de preotii prezenti, la finalul careia s-a reînnoit Consacrarea la Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria. A doua meditatie a reculegerilor a avut tema „Daca Domnul e cu noi de cine ne e teama?” fiind urmata de discutii pe grupuri la care s-a încercat sa se raspunda la întrebarile de la finalul meditatiei. Concluziile celor trei grupuri de discutii au fost împartasite mai apoi cu toti participantii. A treia meditatie a avut titlul „Domnul e prietenul nostru, de ce nu spunem asta tuturor?”, fiind urmata de reflexie personala, discutii pe grupuri si plenara. A urmat o Seara penitentiala cu Adoratie Euharistica si posibilitatea de Spovada pentru tinerii prezenti. Seara a culminat cu un film despre marturia de credinta si cu o dezbatere pe marginea filmului.
În dimineata zilei de Duminica, participantii au fost prezenti, alaturi de comunitatea greco-catolica din Stei, la Sfânta Liturghie din Biserica parohiala, Reculegerile încheindu-se cu venerarea Sfintei Cruci si a Relicvelor Sfintei Faustina Kowalska.