Preafericirea Voastra,
Preasfintia Voastra Parinte Paisie,
La vestea trecerii la Domnul a celui care a fost Înalt Preasfintitul Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, m-am oprit un moment si am recitat cu sufletul cernit rugaciunea „Dumnezeul sufletelor …” pentru ca „Tatal nostru cel din ceruri” sa-l primeasca în „Împaratia Sa” pe marele defunct. În acelasi timp m-am rugat ca Domnul sa-i ierte toate pacatele, sa-i faca parte cu dreptii si sa-l odihneasca în pace.
Mare om Înalt Preasfintitul: Prelat distins, carturar de marca, om printre oameni! L-am cunoscut si l-am apreciat pentru bunatatea si credinta pe care le marturisea, pentru seninatatea, smerenia si spiritualitatea pe care le emana, pentru umilinta si iubirea pe care le traia si le daruia lumii în cotidianul vietii. Astazi este dincolo de zari, în „Casa Tatalui”, cu dreptii printre sfinti si, de acolo ne însoteste pe toti oamenii de buna-credinta cu rugaciunea si cu iubirea sa. Si noi, cei care l-am cunoscut îl purtam în gândurile noastre cele mai sfinte si în rugaciunile noastre.
Va rog sa primiti sincere condoleante din partea mea si a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea! Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii!

+ Virgil Bercea