„La îndemnul si cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Dr. Virgil Bercea, Parintele Vicar General Mihai Vatamanelu însotit de Parintele Vicar cu Preotii Antoniu Chifor si Domnul Norbert Olah au efectuat o vizita de lucru la Institutul Pontifical „Kirche in Not” din K?nigstein si la Asociatia „Renovabis” din Freising, ambele în Germania.
Cu aceeasi binecuvântare a Preasfintiei Sale Dr. Virgil Bercea o delegatie a Eparhiei Române Unite de Oradea a efectuat o vizita de lucru si în Austria. Parintele Vicar General Mihai Vatamanelu OFMConv. si Subdiacon Mag. Eugen Andrei Ioan Clintoc, Responsabil Proiecte cu institutiile din Austria, au efectuat vizita de lucru la institutiile ecleziastice din Austria.
Am ajuns la Viena în data de 21 mai. Am fost primiti si cazati cu mare caldura sufleteasca de Parintele Monsenior Mag. Canonic Franz Schuster, care pe lânga functiile si sarcinile pe care si le îndeplineste în Arhiepiscopia de Viena, mai are si sarcina de paroh la Parohia Strebersdorf din Viena cu hramul Regina Maria. Parintele Schuster a fost hirotesit în data de 6 ianuarie 2010 de Episcopul nostru Virgil întru Iconom Stavrofor. Dupa vizita parohiei am recapitulat planurile si continutul vizitelor pe care urmau sa facem si pe care le-am si facut.
În 22 mai am fost în Linz. Am fost în audienta la Caritas Linz unde exista si sarcina de Ajutoare pentru Europa de Est (Osthilfefonds) si aici ne-am întâlnit cu doamna Sigried Spindlbeck. În data de 23 mai am fost primiti cu mare drag în Graz, unde ne-am întâlnit cu doamna Agnes Truger si cu domnul Dietmar Schreiner. În data de 24 mai am fost la St. P?lten, unde am avut întâlnire cu doamna Mag. Monika Berger si cu domnul Axel Isenbart. În data de 25 mai am avut întâlniri cu Parintele Schuster si Parintele Prelat Papal Dr. Josef Weismayer, care este Profesor Universitar Emerit. Amândoi preoti austrieci sunt responsabili în Comisia Fondurile pentru Est de pe lânga Arhiepiscopia de Viena, presedintele Comisiei fiind Parintele Weismayer. În data de 26 mai ne-am reîntors la Oradea.
Au fost întâlniri rodnice de întarire a relatiilor dintre institutii si de discutii pentru viitoare proiecte de colaborare. Cu aceasta ocazie le-am multumit tuturor celor pe care i-am întâlnit pentru toata daruirea în munca lor de sustinere a proiectelor Episcopiei noastre.
Îi multumim Domnului neîncetat pentru aceste institutii si pentru oamenii prin care poarta astfel de grija bisericii.

Referent Proiecte cu Austria